Lapplia - Turbading

Gå til innhold

Lapplia

Rana og Helgeland
En perfekt turplass ved E6 nord for Mo i Rana. Fred på huset!

Her oppe er det både en åpen stue, ei sint treku, potetland… - og mye mere!

Turstart for denne turen er like nord for Illhøllitunnelen. Her går det en liten avkjørsel ut på innersiden av vegen, med plass til noen biler bak «sandveggen». Gå over bekken og følg stien oppover i skogen. Denne er tilrettelagt med trapp, tau og en stoppeplass med bordbenk i Skjævelbakk hvor den røde ballongen henger (varslingsballong?). Tidvis er stien ganske bratt.

Turen er bare like over 900 meter i lengde, men det er ca 250 høydemeter i stigning før du er framme ved lysningen i skogen på ca 300 moh. Lapplia er en idyllisk plass med fin utsikt til det omkringliggende landskapet.

Lapplistua står åpen for turgåere. Denne har sittebenker, peis og et lite kjøkken. Historien til plassen står beskrevet på ark som ligger der. Om det er mulig å overnatte i Lapplistua sto det ikke noe om (heller ikke at det er forbudt). Men hvis du gjør det (eller f eks sover i telt der og benytter fasilitetene på annen måte), Vipps dem noe penger. Vippsnummeret står på et ark i Lapplistua.

Lapplia har ellers en «old» treku, potetland, vedskjul, utedo, brønn, og sikkert flere ting.

Den lokale turkonkurransen Ranatrasken har brukt å ha klippepost her.

Det er også mulig å gå turen fra Røssvoll.

                               

Det er den lokale foreningen Lapplias Venner som har gjort den flotte jobben med å få plassen tilgjengeliggjort for allmennheten. De ble stiftet i 2010 og har siden gjort alt dette arbeidet på dugnad.
Tilbake til innholdet