Vågøyvatnet på skøyter - Turbading

Gå til innhold

Vågøyvatnet på skøyter

Turskøyting
På skøytetur på det «bortgjemte» vannet!

Vågøyvatnet ligger litt gjemt i skogen i Bodømarka. Det er et overraskende stort og «rikt» vann. Du kommer til vannet enten fra Maskinisten eller fra Bestemorenga ved travbanen (kortest ankomst).

Vannet har flere mindre øyer, holmer og viker. Det er oppdelt i «to deler», adskilt av en betongterskel. Dette har sammenheng med at Vågøyvatnet tidligere har vært drikkevannskilde, og nå fungerer som reservevannskilde for Bodø. Helt i «bysiden» av vannet, ved utløpet, er det en demning. Vannet er flottest inne på nordøstsiden (der du ankommer fra Bestemorenga).

Vinteren 2014 hadde vi noen utrolig kule familieturer på skøyter hit! Da var isen lagt seg slik at det var bakker, hopp og «rails» rundtomkring på holmene og sidene av vannet. Noe lignende har jeg ikke opplevd igjen noen plasser. Se bilder i fotogalleriet.

Lengde: En tur Vågøyvatnet rundt inkludert helt inn til demningen er ca 7 km lang. Ca 700 meter å gå fra travbanen, og minst 1,5 km å gå fra Maskinisten.

Kjente isproblemer: Vågøyvatnet har ingen kjente isproblemer. Jeg husker imidlertid tidlig i sesongen en vinter at det var en åpen råk på sørøstsiden av vannet inne ved land. Dette er aldri observert igjen senere. Isen kan også være ulik i indre del av vannet og ytre del av vannet, så vær oppmerksom når du passerer «betongterskelen».
Tilbake til innholdet