Brekkemarka - Turbading

Gå til innhold

Brekkemarka

Resten av Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Brekkemarka ligger i gamle Skjerstad kommune (nå Bodø). En kjører Fv812, passerer Misvær, og kommer til Brekke/Vestvatn 6-7 km etterpå.

Område og fasiliteter: De fine skogsveiene i Brekkemarka tror jeg er en godt bevart hemmelighet blant de fleste som ikke er lokalkjente. Jeg kom tilfeldigvis over at de skrev om de fine skogsveiene på Misværmarka Gjestegård sine sider. Men etter en henvendelse om marka (som jeg ikke fikk besvart) ble dette fjernet, noe som kanskje tyder på at de vil det skal fortsette å være en liten hemmelighet...!

Jeg dro på dagstur hit en oktoberdag. Tok sykkelen med i bilen og syklet rundt i marka ved Brekke. Skogsveiene passer fint til å sykle på. Jeg syklet oppover lia helt til skogsveien gikk over til sti, og gikk videre inn til de to vannene. Der oppe ved Indre Storheivatnet og Ytre Storheivatnet var det endel hytter. Etter å ha syklet ned bakkene fulgte jeg skogsveien bort til Kiskvatn, hvor jeg stoppet ved den fine stoppeplassen der. Ved Kiskvatnet har de anlagt både gapahuk, toalett og benkebord med tak. Jeg syklet videre langs Kiskvatnet, helt til skogsveien kom til Fv812 igjen og fulgte den tilbake mot bilen.

Jeg tok meg også en stikktur på andre siden av veien opp til Vestvatn alpinanlegg.

Vannforhold: De to Storheivatnene er sikkert helt greie vann med gode fiskeforhold. Kiskvatnet er for grunt til å svømme i.

Helhet: Et fint turområde som særlig passer fint til sykkelturer i naturen. Alt i alt er en sykkeltur i Brekkemarka noe som kan anbefales. Kanskje i kombinasjon med et besøk på gjestegården eller villmarksenteret. Om vinteren kan en skitur i Brekkemarka eller Vestvatn med alle løypene på den siden være fint.

Tilbake til innholdet