Valvikdalen - Turbading

Gå til innhold

Valvikdalen

Nordsia
Valvikdalen er et åpent område på østsiden av Fv834. For de fleste er dette et totalt ukjent turområde. Vær obs på en del myr (Stråmyran er store, slik at det er en fordel med gode sko).

På en av parkeringsplassene på langsletta står det et turløypeskilt hvor det er fint å starte. Alternativt kan du starte fra Skaug.

De fleste tjønnene her (Valviktjønnene) er myrvann som ikke passer for å ta seg et bad. Tjønna som ligger på 61,2 meter over havet (nå er det visst endret til 61,3 på kart) er imidlertid flott å ta seg et bad i. Vannet holdt her 19,6 grader da jeg var der i 2013. Det hoppet faktisk en ganske stor fisk i vannet der også. Forsan, elva som kommer ned fra Tonvatnet, har noen fine fossefall. Følger du bergene videre nordøstover kommer du etterhvert til Småvatnan og Steigtindvatnet. Det er en fin rundtur å gå via Småvatnan og ned til Forsan og tilbake til Valvikdalen igjen.

Området på andre siden av Fv834 i Valvikdalen står forøvrig på utsjekkingslista mi. Der har jeg aldri gått (bortsett fra oppe på alle Mjelletindan da).
Tilbake til innholdet