Ersvikhammaren og Ravnfloget på Straumøya - Turbading

Gå til innhold

Ersvikhammaren og Ravnfloget på Straumøya

Resten av Bodø
Straumøya er en flott plass å dra på tur. Høgnakken og mange av de ulike vannene er benevnt annen plass på siden. Her går imidlertid turen til to veldig ukjente turmål på Straumøya. De ligger i nærheten av hverandre og passer fint å ta på samme tur.

Det er plass til et par biler i Ersvikkrysset (pass på at du ikke står i vegen for noen) eller ved en lomme ca 1 km lenger inn. Fra Ersvikkrysset er det en enkel vandretur opp på Ersvikhammaren, 75 moh.

Underveis har man utsikt til en flott strand nede i Ersvika og det spesielle gamle forsvarsstrandområdet ved Seines. Bodø by og Lofotveggen er godt i syne. Andre vegen ser man rett opp mot Per Karlsatind og mot Ravnfloget, det andre målet på denne turen.

Ravnfloget er mulig å nå ved å krysse vegen etter at man har vært på Ersvikhammaren og gå rett opp fra vestsiden. Alternativt kan man gå eller kjøre Straumøyvegen ca 1 km lenger inn og gå opp fra øst. På denne siden er det en del kule klipper.

Fra Ravnfloget har man ekstra god utsikt over de «indre» delene av Straumøya. Ellers ser man det samme som man ser fra Ersvikhammaren – altså veldig mye!

Snøen er tidlig borte på Straumøya, slik at det er mulig å gå tur på bart underlag fra i hvert fall slutten av april. Gangvatnet er en flott stoppeplass like ved veg som ofte har behagelig vanntemperatur om sommeren. Her har de lokale også laget til en badebrygge ute i vannet.
Tilbake til innholdet