Sørfjorden - Turbading

Gå til innhold

Sørfjorden

Heggmoen og Tverlandet

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Ta av fra riksvei 80 i Hopen utenfor Bodø og kjør innover Heggmoveien. Man parkerer på parkeringsplassen ved dressurområdet for hunder og skytefeltet, og følge stien som går på andre siden av veien over hatten og ned til Klubbvatnet. Stien er noen plasser imponerende oppbygd med planker. Videre følger man stien, som også er angitt med skilt et lite stykke etter brua mellom Klubbvatnet og Kristivatnet. Noen plasser etterpå kan stien være utydelig, men man finner fint fram likevel (bare hold retningen). Noen plasser kan det være myr.

Området/fasiliteter: Jeg hadde gått denne turen som skitur i mars 2007 (litt annen rute) og syntes det var et nydelig område. Spenningen var derfor stor da jeg og Benjamin la ut på badetur en kveld i starten av juli 2008. Selve gåturen tok kanskje 70 minutter fra parkeringsplassen. Etterhvert kom vi endelig fram til Sørfjorden, og gjorde oss klar til å hoppe uti. Nedenfor Langnesbu er det en fin plass man kan hoppe i vannet, og velge hvor høyt man vil hoppe (enten 2 meter eller 4-5 meter). Jeg var først uti, og overraskelsen var stor da det viste seg at vannet holdt god temperatur på 18-19 grader! Det ble mange hopp på både meg og Benjamin, og vi var nok minst 30 minutter totalt i vannet! En kar i Bodø Jeger- og Fiskerforening sa han antok at siden Sørfjorden er en terskelfjord og ganske grunn var det finværet den sommeren som hadde varmet opp vannet.

Les forøvrig om vinterturen en annen plass på turbading. Jeg har også skrevet litt om Langnesbu, som sterkt anbefales som leiehytte! Enten man vil være alene, fiske, gå på toppturer eller bade er det en topp plass.

Vannforhold: Overraskende behagelig til å være hav. I starten av juli 2007 holdt det minst 18 grader. Når man beveget hendene i vannet fikk man også sånne "varmestråler" som gjorde at det føltes enda varmere. August 2010 holdt det 13 grader, som var litt skuffende. Dog 13 "varme" grader. Temperaturen er avhengig av flo og fjære, og for å oppleve 18 grader må man nok være ekstremt heldig med både dag og tidspunkt.

Helhet: En fin tur enten man skal bade, fiske eller gå på ski. Langnesbu kan også leies om man vil overnatte under tak, noe som sterkt anbefales. Hvis det er folk på hytta, unngå å raste for nær den!

Tilbake til innholdet