Sørfjorden - Turbading

Gå til innhold

Sørfjorden

Heggmoen og Tverlandet
På tur fra vann til fjord!

Høyde: På denne turen går du på en måte fra høyeste (ca 70 moh) til laveste punkt, hvor turmålet er. Med noen «humper» imellom.

Lengde tur/retur: Ca 9 km.

Turbeskrivelse: Ved rundkjøringen øst for Tverlandsbrua følger du skilt mot Hopen og Vatnet. Like etter at du har passert brua over Hestsundet inne i Hopen tar du til høyre oppover Vatnveien. Parkering er på sletta på høyden imellom Innervatnet og Heggmoen - 8,7 kilometer fra Tverlandsbrua. På denne sletta er det ingen ordentlig store parkeringsplasser, men flere mindre.

Følg stien som går på andre siden av veien, skiltet mot Sørfjorden og Langnesbu. Først kommer du over Hatten, hvor det er et flott skilt om turstien til Langnes. Så går du ned til Klubbvatnet. Stien er noen plasser imponerende oppbygd med planker. Videre følger du stien, som også er angitt med skilt et lite stykke etter brua mellom Klubbvatnet og Kristivatnet. I dette området er det en flott «kulefuru». Noen plasser etterpå kan stien være utydelig, men du finner fint fram likevel (bare hold retningen). Merk deg hvor du går, for på tilbaketuren er det lettere å bli forvirret over hvor du skal gå helt til du er ved Kristivatnet.

Merking: Ingen merking på turen, men flotte skilt!

Utsikt: Fin fjordutsikt og utsikt til Steigtind fra en «ny» kant. Flotte fjell over Sørfjorden (Storvikfjellet, Ånsvikfjellet, Aurnestindan)!

Sol og vann: Fine solforhold. Bra med drikkevann tilgjengelig. Mange flotte vann som oppvarmes på fine dager om sommeren. Mange aktuelle hoppeplasser i dette området.

Annet: Ikke «plag» eventuelle leieboere på Langnesbu. Hytta anbefales sterkt å leie! Enten du vil være ilag med andre, være alene, fiske, gå på toppturer eller bade er det en topp plass. Søk den opp på inatur.no og book den.

Historie: Jeg hadde gått denne turen som skitur i mars 2007 (litt annen rute) og syntes det var et nydelig område. Spenningen var derfor stor da jeg og Benjamin la ut på badetur en kveld i starten av juli 2008. Selve gåturen tok kanskje 70 minutter fra parkeringsplassen. Etterhvert kom vi endelig fram til Sørfjorden, og gjorde oss klar til å hoppe uti. Nedenfor Langnesbu er det en fin plass man kan hoppe i vannet, og velge hvor høyt man vil hoppe (enten 2 meter eller 4-5 meter). Jeg var først uti, og overraskelsen var stor da det viste seg at vannet holdt god temperatur på 18-19 grader! Det ble mange hopp på både meg og Benjamin, og vi var nok minst 30 minutter totalt i vannet! En kar i Bodø Jeger- og Fiskerforening sa han antok at siden Sørfjorden er en terskelfjord og ganske grunn var det finværet den sommeren som hadde varmet opp vannet.

                                     

Les forøvrig om vinterturen en annen plass på turbading. Jeg har også skrevet litt om Langnesbu, som sterkt anbefales som leiehytte! Enten man vil være alene, fiske, gå på toppturer eller bade er det en topp plass. Egen turskøytetur i området er også lagt inn på siden nå!
Tilbake til innholdet