Ulfheim i Sørstrupen - Turbading

Gå til innhold

Ulfheim i Sørstrupen

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Hva – en plass med fullvoksne svære ask, alm og lind ute i naturen?

Dette tenke jeg naturlig nok første gang jeg var ved denne plassen, på en skoleavslutning før sommerferien et år. Sånne trær kan en jo finne i parker eller hager i befolkningsområder her oppe – men ikke vanligvis «i skogen». Lerk, som det også er noen av her, finner en mange plasser i skogen her i nord. Men ikke de andre nevnte sortene.

Startpunkt for dette turmålet er innerst i boliggata Sørstrupen i Stille Dal (som området faktisk heter). Vær obs på at det er begrenset med parkering der (og de fleste plassene var uansett opptatt av bobiler da jeg besøkte plassen).

Det er gapahuk, bordbenker og bålplass tilgjengelig her. Området ble ryddet og gapahuk satt opp av Alstad barneskole i sin tid, ca år 2000. Pr 2024 er det nok tid for at huken og bordbenkene i området snart må rehabiliteres.

Med en gang du begynner å gå kommer du til en flott allè av trær – og du er framme! Ja, det er bare ca 100 meter å gå fra du forlater gata. Du kan også ankomme nedenfra via en trapp. Eller stisystemet rundt Hunstadtoppen fra den andre siden.

Det var her Bodø telegraf- og telefunksjonærers hytte Ulfheim før i tiden sto. Og det er nok forklaringen på trærne her. Og disse trærne trives virkelig – bare se hvor store de er blitt! Området eies nå i følge historien av Bodø kommune og er et friområde. Les mere historie her (hentet hos Telepensjonistene sitt nettsted).
Tilbake til innholdet