Saltstraumen rundtur i marka - Turbading

Gå til innhold

Saltstraumen rundtur i marka

Resten av Bodø
Flott og ukjent rundtur full av historiske attraksjoner!

En rundtur i marka i Saltstraumen er noe som de fleste som ikke er lokale ikke har gjort. De fleste «byfolk» og andre som besøker Saltstraumen stopper jo heller for å se på selve straumen – forståelig nok. Men marka i Saltstraumen innbyr til en flott rundtur!

Kommer man fra byen tar man av mot venstre mot Ripnes like før brua. Her tar man med en gang av Myran mot venstre. Parkeringsmulighetene er dårlige her, men det er mulig at man finner noen plasser. Hvis ikke er det en stor parkeringsplass på andre siden av Fv17.

Følg grusvegen Myra forbi kirkegården og videre. Etter hvert får man flere ulike muligheter til stivalg og avstikkere mot gravrøyser. Følg f eks skilting mot Vannbassenget, som før i tiden ble brukt til drikkevann. Dette er et grunt vannbasseng med muligheter for gode vanntemperaturer fra tidlig om sommeren. Her er det både bordbenk, bålplass og turpostkasse. Utover sommeren kan det vokse litt buskvekster i vannet, noe som forringer badeopplevelsen en del.

Etter en stopp ved Vannbassenget passer det fint å gå videre opp bakken til Storbranden, med høyeste punkt 178 moh. Her har man fin utsikt alle veger. Et stykke lenger mot øst (enda på Storbranden) er det laget en sittebenk med utsikt rett ned til Godøya (Gøya på skilt). Her snur man sørover ned til Meddagshågen og Per-Tjønna (oppdemmet tjønn som ikke er mulig å bade i) og har Børvasstindene midt framfor seg. Etter hvert skrår man mot vest og kommer til Middagsbakkan og gapahuken i Stokkmodalen. Her er det både ly, bålplass og sitteplasser – men ikke særlig med kveldssol. Videre går man Brandkløfta og Engborg Janstedt-sletta før man går opp på Lillebranden (Lisjbrand). Herfra er det enkel vandring tilbake ned til grusvegen og til utgangspunktet for turen, gjerne med en avstikker via Lisjhøvelåsen, Løngmoan og Høvelåsmyra.

Som dere skjønner er det godt skiltet i Saltstraumenmarka! Her kommer de lokale navnene fram på en fin måte.

I marka i Saltstraumen har man de fleste plasser (utenom i lia sør for Storbranden) veldig gode solforhold med veldig god kveldssol. Ved Vannbassenget gjør dog mange trær at solen går ned allerede kl 21 i juni.
Tilbake til innholdet