Lyslia - Turbading

Gå til innhold

Lyslia

Hemmelige plasser
Turkart
GPS-sporFinn kart
Ei befolkningsnær li’ blant spesielle trær hvor du kan sitte og se utover!

Selv om en skulle tro at en hadde vært på «alle plasser» - skjer det enda at jeg kommer forbi turmål jeg aldri har vært ved før. Ja – til og med så befolkningsnært som denne plassen! Våren / forsommeren 2023 hadde mange flotte lyse solkvelder. En slik kveld var jeg ute på tur og kom over denne plassen. Da jeg nærmet meg kanten med de spesielle trærne og den flotte utsikten skjønte jeg at hit skulle jeg tilbake. Og slik ble det – selv om jeg jo iblant «går lei» av nye plasser.

Er plassen spesiell nok går ikke tankene veien mot slik jeg kanskje tenkte før (da jeg bl a fant nye plasser til Ti på topp hvert år) – å gjøre plassen kjent og populær osv. Nei – nå vil jeg bevare ukjentheten. Dog likevel at de som allerede vet om den eller kommer forbi som nye besøkende får en flott stund der!

Turpostkasse (borettslaget skulle praktisk nok bytte ut postkassene til alle) er på plass – med en turbok inni. Noen forbedret også utsikten fra plassen dette året ved å fjerne litt trær - flott.

Denne lia har ikke noe navn på kart, derfor passet det jo fint å måtte finne på et navn til den. Og Lyslia pekte seg ut som vinneren. Lia har jo masse LYS – enten det er naturlig lys fra naturen eller kunstig lys fra byen når det er mørkt ute. Lyslia er i tillegg et veldig lite brukt navn i Norge. F eks Svartlia finnes det jo hundrede ganger flere av.
Tilbake til innholdet