Innervatnet med Sørkryken og Nordkrykjen - Turbading

Gå til innhold

Innervatnet med Sørkryken og Nordkrykjen

Heggmoen og Tverlandet

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Ta av fra riksvei 80 i Hopen og kjør inn mot Heggmoen. Innervatnet er vannet som ligger på innsiden av Vatnvatnet, til venstre for vegen. Det beste om en vil stoppe ved dette vannet om sommeren er å parkere etter brua mellom Vatnvatnet og Innervatnet.

Området/fasiliteter: Innervatnet er vannet som ligger på venstresiden av vegen mot Heggmoen. Sørkryken ligger på østsiden av Innervatnet. Sørkryken er den fine lille vika som vegen til Heggmoen går langs etter at man har passert Hestsundet. Ifølge friluftskart Salten er dette en langgrunn og fin sandstrand i ferskvann. Nordkryken er området på nordsiden av Innervatnet. Området er naturskjønt og ligger forholdsvis lett tilgjengelig. Den beste plassen å stoppe om man vil ha seg et raskt bad er like etter bruen mellom Vatnvatnet og Innervatnet.

Ved en av skiturene over Innervatnet har jeg sett flere stupebrett langs vatnet. En av de som hadde stupebrett sa at det er 5 meter dybde der, og at vannet i Innervatnet kan få bra temperatur om sommeren. Sommeren 2010 gikk jeg tur rundt hele Innervatnet. Innerst var det litt ulendt, men jeg kom meg fram. Hyttene ødela mye for en fri følelse. Tidligere hadde jeg hørt en prate om at det skulle finnes en hoppeplass som er 14 meters høy innerst i Innervatnet. Denne plassen fant jeg, og den er nok litt vel høy for meg (som setter grensen ved 6,2 meter) :-) Men et fint tips for de som er ute etter slike høyder.

Vannforhold: Ifølge inatur er badetemperaturen i vatnene her i området ofte god. Noe som stemmer med egen erfaring. Innervatnet har holdt fin temperatur i juli 2008 og flere ganger senere, og ligger som oftest noe over Vatnvatnet i temperatur. Man får en fin badeglede av å svømme i Innervatnet.

Helhet: Et lett tilgjengelig vann med behagelig vanntemperatur på fine sommerdager. Mye hytter rundt vannet, som begrenser aktiviteten.

Tilbake til innholdet