Landegode - Turbading

Gå til innhold

Landegode

Resten av Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Landegode (uttales Landego') er en øy utenfor Bodø, så man må ha båt for å komme seg hit. Hurtigbåter frekventerer øya på en fast basis. Det er havn både i vest ved Fenes (ca 50 fastboende) og i øst ved Kvig (ca 15 fastboende).

Området/fasiliteter: Landegode er en stor øy. Det går en veg på ca 8 km tvers over øya fra vest til øst, sånn at det passer fint å ta med seg sykkelen (Hurtigbåten har nesten alltid plass til mange sykler). Langs vegen befinner det seg tre fine strender; Einvollsanden, Klevika og Sandvika. Einvollsanden er et stort strandområde med en vik hvor vannet muligens kan bli behagelig ved flo sjø. Klevika er en liten strand like nedenfor veien, mens Sandvika er den mest besøkte stranden på øya. Vel, på Sandvika er det 3-4 strender på rekke og rad, med hovedstranden på ca 300 m bredde som den største. Rett nord for Fenes skal sandeldoradoet Korten befinne seg. Disse paradisiske sandlagunene på vestsida av Landegode skal ifølge en annen side på nettet være kjempefine. Landegode har tre ferskvann; Kvigvatnet, Ramsvikvatnet og Sandeidvatnet. Disse er ikke sjekket ut, sånn at jeg da ikke vet om noen av dem eventuelt er drikkevann. Kleivelva skal være Sør-Landego sin drikkevannskilde, noe som er det eneste jeg har funnet om Landegode og drikkevann.

Mange besøker også Landegode for å dra på fjellturer til noen av øyas tinder. Solforholdene på Landegode er veldig bra over hele døgnet, med midnattsol på de plassene som har fritt utsyn mot nord. Selv besøkte vi Landegode en kjempefin lørdag i juni 2011 med fellestur i regi av Barnas Turlag. En utrolig fin lørdag.

Vannforhold: Sjøvannet er for det meste kaldt, men kan på varme dager noen plasser muligens bli opp mot 16 grader.

Helhet: Et kjempefint turmål for en heldagstur hvor man kan ha med seg sykkelen og sykle over øya og kanskje gå seg noen strandturer eller toppturer utenom veien.

Tilbake til innholdet