Langliløypa - Turbading

Gå til innhold

Langliløypa

Skiturer
Langliløypa er en lite brukt løype som går fra Soløyvatnet rundt-trasèen og opp mot Bostoliskardet. Ved krysset der du tar av fra den preparerte løypa ble det i 2016 satt opp en flott gapahuk med en slags «månepanne».

Løypa går oppover lia igjennom granskogen. Noen plasser er den ganske humpete, og noen plasser ganske ulendt. Særlig ved brua like før du er ved Langlivatnet er det et utfordrende parti, som både er skrått og bratt, og gjør løypa uegna for de som har med pulk.

Pr vinteren 2024 er nok Langliløypa ikke aktuell gå. Dette grunnet både trær over sporet og en bru som er borte.

Istedenfor å ta skiløypetrasèen anbefales det heller å ta skogsvegen som tar av den preparerte skiløypa noen hundre meter øst for Langliløypekrysset. Her er det merket fotturskilt mot Skautuva. Merk at denne vegen kan være brøytet, og derfor ikke ha så bra skiføre. Men så lenge skiføret er fint her anbefales denne foran skiløypa - og spesielt om du har med pulk!

Avstanden om du går fra den store parkeringplassen ved Sandjordelva er ca 3,5 km opp til Langlivatnet og Langlibu. Videre fortsetter du i kanten av Langlivatnet og videre til løypekryss på Langlimyra, hvor du kan fortsette oppover mot Bostoliskardet eller velge deg en annen rute - så her er det umulig å si antall km.
Tilbake til innholdet