Ørnvassbu - Turbading

Gå til innhold

Ørnvassbu

Skiturer

Ørnvassbu er et kjent (dog ikke like kjent som Erlingbu) skiturmål i Bodømarka. Hytta bruker å holde åpent for skigåere i helgene januar - mars, avhengig av skiføret. Like kjent er det ikke at man selv kan leie Ørnvassbu. Se informasjon på plakater oppover langs Malmveien for å se på tilgjengeligheten, det lokale grunneierlaget som eier hytta har blitt mer restriktiv på utleie de senere år.

Ørntuvvatnet ligger rett nedenfor hytta. Tindvatnet ligger et stykke nedenfor. Hvis man vil bade her oppe anbefales det å bade i Tindvatnet siden drikkevann til hytta tas fra Ørntuvvatnet.

Den enkleste vegen opp til Ørnvassbu er Malmvegen, hvor det er mulig å sykle opp til Tindvatnet. Derfra er det bare noen hundre meter opp til hytta. Fra Ørnvassbu er det kort å gå seg en tur til de gamle gruvene i nærheten eller en tur opp mot Hopsfjellet. Neste vann er Kalkfjellvatnet, ca 2.5 km unna, i tillegg til noen pytter på Hopsfjellet. Tussvatnet er ikke langt unna i luftlinje, men det eksisterer ikke noen naturlige stier rett dit fra Ørnvassbu.

Se også siden jeg har skrevet om Malmvegen med Tindvatnet og Ørntuvvatnet.

Tilbake til innholdet