Oteråvatnan - Turbading

Gå til innhold

Oteråvatnan

Resten av Bodø
Oteråvatnan er en samling av vann og tjønner på platået sør for Mjønesfjellet. Her er det få andre turgåere som ferdes. Området ligger på 350 – 400 høydemeter, og er rett og slett et flott og «uoppdaget» område.

Greiest adkomst ser det på kart ut til å være fra området ved Mjønes, kanskje fra Bjørnvika (skal testes ut herfra). Da vil det være i underkant av 4 km til Oteråvatnan.

Ankomst fra det varderike Vågfjellet og Løding i vest er en lengre tur på minst 6-7 km. Herfra kan man selv velge om man vil gå via Sjurnakken og Vågnakken eller rett fra den gamle fotballbanen ved Kringla. Vær obs på at i Tørrisdalen kan stien være veldig gjørmete (om ikke Tverlandsmarkas Venner har utbedret dette nå).

Det er flere flotte tjønner her oppe som gir god badeglede. Utløpskulpen fra vann 362 var den jeg likte best.

Nakvatnet er et flott badestopp nedenfor Vågfjellet. Det er også ei dyp tjønn ved høyde 567 litt nordvest for området – som bærer mye mer preg av høyfjellsområde. Litt sørvest for høyde 457 øst for området er det ei avlang og fin tjønn.

Det er flott utsikt mot Børvasstindan og ned mot Skjerstadfjorden fra området. Kombinerer man turen hit med å samtidig gå opp på Mjønesfjellet (708 moh) vil man få en allsidig tur med både fjell og vann. Fra det største vannet (362-vannet), er det bare 1,6 km opp dit.

Elva som vannet herfra føres ned med heter forøvrig Oteråga.
Tilbake til innholdet