Arkiv - Turbading

Go to content

Arkiv

Diverse
Her legger jeg inn nyhetsarkiv om oppdaterte sider osv.

April 2017: Det har vært endel arbeid med å bedre oversiktligheten på siden (det begynner etterhvert å bli mange turmål!). Alfabetisert turmålene under hver bolk. GPS-spor lagt inn der jeg har (under halvparten av turene). Turkart lagt inn på alle, også Helgeland og Rana. Med en zoomløsning som ser ut til å fungere mobilt. Så var responsiv design faktisk borte på nettbrett og mobil en stund, testet ut hvordan den vanlige menyen fungerte på disse plattformene. Gallerier endret til automatisk kjøring for de fleste. Her kan man zoome i bildene, selv om det ikke er optimalt (teksten blir borte når man holder pilen over bildene). Til sist hadde hjemmesideprogrammet jeg bruker også en søkefunksjon i nettsiden, som ble lagt til.

Nye plasser: Arlia, Bodøelv elvepark, Bordstulia, Branden ved Kvikstadheia, Brannen i Bodømarka, Eggesvik, Ersvikhammaren og Ravnfloget på Straumøya, Heialøypa, Hopen til Maskinisten, Junkerfjellet, Kleiva ("Løpsfjellet nord"), Kålhusløypa, Langliløypa, Moloen i Bodø, fine stoppeplasser langs landevegen imellom Oslo og Bodø, Pallrakken, Salstraumen rundtur i marka, Sandjordløypa, Sankt Olav og Tverrbrennstua, Skarmoklubben, Skautuva, Soløyvatnet rundt, Steinmoen, Svartvassheia, Trolldalsveien, Tussvassløypa, Valnesvatnet og Ørntuva. Alenelia, Oasen, Svartlavvoen og Værnesodden helt nye hemmeligplasser. Så er det et mål å få noen nye fjell inn som "hemmeligplasser" også (ikke nesten bare ha vannplasser her).

Mai 2016: Grunnet arbeid med mye annet frivillig arbeid enn dette drøyde den endelige oppdateringen av siden ut i år. Å sitte helt til lyse mai og jobbe med disse innendørstingene er uvant meg. Men endelig er disse nye stedene lagt inn: Stier i Bodøsjøen, Bremnesodden, Evjenrunden med Nattmålstuva, Fjellheim, Først-til-mølla-gapahuken, Geologistien på Åseli, Heggmotind, Hunstadtoppen, Høyde 280 Heggmoen, Isvasstind og Isvatnan, Det naturlige «badelandet» i Nissedal, Kulpen i Langvasselvfossen, Turstien i Løpsmark, Meløy, Mørkvedbukta, Oteråvatnan, Osvatnet, Ramnflåget, Ravnfloget i Tverlandsmarka, Sadelvatnet, Sandfjellet rundt, Sandhornet, Sandjordvatnan og Storfjellet, Skånlandsfjellet og Middagsfjellet, Storvarden, Støverrunden, Svensdalsfjellet, Telnestind, Kjølviktind og Sandvikfjellet, Thai-huset, Bogafjellet rundt, Brensla, Ånes og Kvitnes.

I tillegg noen «spesial»: Gapahuker i Bodøområdet, Åpne hyttebuer i Bodøområdet og Skogsveger og kjerreveger i Bodøområdet. Flere «hemmeligplasser» også lagt inn med Tett-i-tett-tjønnene, Gammen, Grønndalen, Perlevatnet, Grønnhoppevatnet, Solbadevika og en idyllisk elvekulp og grillplass på plass. I tillegg er flere fotogallerier oppdatert. Tekst fra tidligere års turmål som kanskje ikke er altfor bra har ikke blitt gjort noe med. Turkart lagt inn for de aller fleste Bodø-turmål! En del GPS-spor også på plass. Ny side med info og tips om turkart på mobiltelefon her.

Børtind (rundtur fra Åselibrua og ned til Børvatnet med sykkel tilbake), Ryptind 1111, Kvalhornet med alle de flotte tingene å se fra Bringsli, Gjura, Klettkoven mangetopperstur og til sist Platåkulpen lagt inn! Per Karlsa oppdatert.

Programmet jeg bruker til siden min har endelig fått såkalt responsivt design, som skal gjøre siden tilpasset mobiltelefoner og nettbrett. Men dette har bare gjort at besøkende fra mobil og nettbrett møter en dårlig "hamburgermeny" istedet for den ordentlige menyen - en hamburgermeny som ikke er så lett å navigere i. Derfor anbefales det å inntil videre se på siden fra datamaskin, som gir en best opplevelse.

21. april 2015: Manglende kartlinker er lagt inn. Bruker Finn kart til dette. Det finnes bedre løsninger der ute, men dette er et eget og tidskrevende prosjekt i seg selv med alle sidene. Kanskje neste vinter...nå er det vår! Tar gjerne imot tips rundt bedre måter her. Nettsiden er ikke 100 % mobil- og brettvennlig, men den fungerer likevel ganske bra når jeg har sjekket fra disse plattformene. Eget program for å lage den mobil- og nettvennlig koster endel mer enn det jeg bruker i dag.

19. april 2015: Siden er nå for det meste ferdig oppdatert. Den veldig fine sommeren i 2014 gjorde at det ble mange turer. Særlig turmålene rundt Mo i Rana er oppdatert, men også Bodø har fått en bra oppdatering. Nye og oppdaterte plasser: Solvågtind, Revelen, Frosktjønna, Gamlifjellet, Granneset og Bredek, Straumbotn, Neverelvfjellet, Tverlandet med Tverlandsmarka og Holmen, Småvatnan, Munkhausen, Børvatnet, Brennesodden, Elvefjorden, Djupfjorden (Børelva friluftsområde), Kvilebua og Banhallaren i Borstulia, Nyholmen Skandse, Gløsvatnet, Djupdalstjønna, Selforssjøen, Storvika Fv17, Dalselvstranda, Sjurnakken og Vågnakken, Soløyvatnet (Slankneset), Mjølan med Mjølanstranden, Storvika, Vallabotn, Sandviksanden (Langsanden), Kretjønna, Fjellet Bratten, Paradisbukta (Store Hjartøya), Keiservarden, Gåstjønna og Svarttjønna + en del nye galleribilder. Hoppeplassgalleriet kraftig fornyet!

30. mars 2014: Endelig har jeg fått skrevet inn tekst på alle sidene. Det er mange nye og endel oppdaterte turmål med mange nye bilder her. Godt over 2000 bilder totalt! Eksempler er flere sider fra Kjerringøy, bading i en tidevannsstrøm (Botnstraumen), Finnkonnakken er grundig oppdatert, Mjønestind er besøkt, Misværmarka - Breivikdalen, skøytetursiden etablert, egen side for hoppeplasser/stupeplasser, varme vann i området, flere skiturmål er lagt til, 3 hytter er kommet til i hyttetipssiden osv. Sjekk det ut! Noen videoer er også lagt til, men disse er ikke laget med denne siden i tankene, så kvaliteten er kanskje ikke 100 % på alle. Søk på "turbading" på Youtube.

Se også "badearkivet" fra de tidligere år.
Back to content