Buholmen friluftsområde - Turbading

Gå til innhold

Buholmen friluftsområde

Nordsia
På tur til rike reinroseheier!

Buholmen ja. Like utenfor Skaug på Nordsia av Bodø.

En plass som fort går litt under radaren – grunnet alle de andre flotte plassene i dette området.

Men som en lett tilgjengelig sjøplass med vei nesten «helt inn» og bra med parkering er det flott å stoppe og rusle seg en tur der. Er det fullt på parkeringen på Mjelle, hvorfor ikke stoppe her? Grusveien (Gammelnaustveien, ta til venstre i kryss) inn dit er dog litt «så som så». Om du har en lav tohjulstrekker med en tilbakelent sittestilling (skjønner selv ikke hvorfor så mange liker å nesten ligge å kjøre) er det fort gjort å være ‘uheldig’ og treffe noen hull. Men sitter du oppreist med 100% oversikt er ikke dette noe problem. Om du ikke er så uheldig å møte en annen bil midt på, da må en av dere fort rygge et stykke.

Buholmen er delt opp i Store og Lille Buholmen på kart. Dette er da Store Buholmen (Lille Buholmen er full av bygg og diverse). Kløkstad småbåthavn med alle sine «sjørekkehus» og båtplasser er på andre siden. Der borte er det en fin og langgrunn sandstrand som heter Vollvika.

Det går sti rundt hele (den ganske korte) Buholmen. Friluftsområdet på 48 dekar (opprinnelig 60) ble kjøpt opp av Bodø kommune i 1969. Floraen i det kalkrike området er vakker, med bl a rike reinroseheier. Det er mulig å både telte og fiske her! Padlere har også rimelig enkel tilgang til sjøen herfra.
               
Kaldt sjøvann og flott kveldssol i området. Dog så vidt ikke midnattssol akkurat her (men seeen kveldssol).
Tilbake til innholdet