Fossekulpen i Langvasselva - Turbading

Gå til innhold

Fossekulpen i Langvasselva

Bodømarka
På tur til en brusende fossekulp!

Kulpen ved fossen i Langvasselva er en veldig flott badekulp. Her kan du svømme i brusende vann – helt inn til fossen om du er flink nok til å svømme. Kulpen er dyp nok til at du kan hoppe fra berget like ved fossen, og sannsynligvis også fra det høyere berget ved siden av (ikke testet ut!). Vær dog obs på en utstikkende del av berget (sjekk ut hvor den er hen før du hopper!).


Turlengde: Ca 5 km tur/retur fra Vatnlia.

Vanntemperaturen i Langvasselva har mulighet for å bli ok om du bader da det er finværsperioder. Sommeren 2016 holdt vannet 16 grader, uten at det hadde vært noe spesielt fint vær på forhånd. Sommeren 2017 var det 18 grader en finværsdag. I 2021 holdt den 21,2 grader, og jeg badet meg nedover elva i de mindre kulpene både over og under fossekulpen. Men det er selve fossekulpen som er best og har størrelse nok til å svømme i.

Som i andre større elver kan vannføringen noen ganger bli for stor til at du bør bade.

Du kommer lettest hit ved å følge stor sti fra Vatnlia mot Steigtind. Stien passerer rett forbi et av byggene på leirskolen og går videre innover i skogen. Du hører fossen (men ser den ikke) fra stien, etter noe over 2 km. Det er mulig å gå feil og forveksle fossekulpen med en annen og mindre kulp rett i nærheten, så bruk gjerne gps-sporet jeg har lagt ut her!

Sommeren 2023 var det minst 10 andre der samtidig som vi var der og badet i deilig vann - artig å se at turtipsene mine følges! Så dro vi videre til "Blåbærvatnet" og svømte selv isteden.

God tur!
Tilbake til innholdet