Skjerstad - Turbading

Go to content

Main menu:

Skjerstad

Turplasser i Bodø 2

Skjerstad er ilag med Misvær en av de to største plassene i gamle Skjerstad kommune. Skjerstad ligger fint til ute ved Skjerstadfjorden.

Skjerstad anbefales f
ørst og fremst for en kjøretur utover dit kombinert med et stopp i kirken og på Graddholmen. Graddholmen er en holme som ligger flott til ut mot sjøen, med både amfi, sitteplasser, gress og møteplasser.

Friluftsgudstjeneste, st. hans-samlinger, allsang og det historiske spillet Ragnhilds dr
øm er aktiviteter som bruker å foregå på Graddholmen. Ragnhilds drøm har hatt tradisjon for å bli satt opp hver tredje sommer, og omhandler kristningen av Salten.

Vil man g
å en lengre tur i naturen ser området mot Firholmtinden, Støvsetfjellet og Klettkoven ut som et fint område å vandre i. Vei 554 fortsetter videre langs fjorden ut mot Breivik. Se turen Misværmarka Breivikdalen for et flott turforslag i dette området. Veien fortsetter faktisk enda et stykke videre, men går over til å bli grusveg. Synd den i si tid ikke ble laget litt videre, slik at man kunne fulgt fjorden helt til Rognan.

F
ør Støvset bru åpnet i 1993 måtte man ta ferge til Skjerstad. Det er fint å stoppe ved brua og se, bl a er det en spesiell furu der.

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.

Back to content | Back to main menu