Klubbvatnet - Turbading

Go to content

Klubbvatnet

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Ta av fra riksvei 80 i Hopen utenfor Bodø og kjør innover Heggmoveien. Den raskeste måten å komme til Klubbvatnet på er å parkere på høyden ved dressurområdet for hunder, og følge stien som går på andre siden av veien over Hatten og ned til Klubbvatnet. Gåturen ned til vatnet er på rundt 15 minutter, til den fine odden rundt 25-30 minutter.

Området/fasiliteter: Klubbvatnet er et ganske stort vann som med sine gode temperaturer om sommeren og flere fine hoppeplasser bør være veldig attraktivt for ungdommer, unge voksne og andre badeglade personer. Det er hoppeplass både ved stien med en gang man kommer til vatnet, litt lenger ut (ganske høyt) og en lavere hoppeplass ved odden.

Odden på nordsiden av vannet er veldig fin å være på. Der er det en liten vik hvor barn kan ha tilholdssted mens de voksne er på dypet. Grillplass er det også der og svaberget er fint å sitte eller ligge og sole seg på. Noen plasser ser jeg folk har kalt Klubbvatnet for Kleggvatnet, visstnok pga at det er mye klegg der om sommeren. Selv har jeg ikke merket noe til dette. Grensen til Sjunkhatten - Barnas nasjonalpark går litt lenger inn mot Sørfjorden.

Vannforhold: Gode temperaturer om sommeren og vann som gir god badeglede!

Helhet: Et veldig fint badevann som jeg liker meg godt ved. Odden er en perfekt for en ettermiddagstur med litt soling eller grilling og bading. Ei utenlandsk turist jeg en gang tok med dit sa at dette var en av de fineste plassene hun noensinne hadde vært på. Jeg svarte at det nok var en av de 10 - 15 fineste plassene bare i Bodøområdet :-) Litt 'cocky', men det er jo sant med alle de utrolige fine plassene i området!

Back to content