Frosktjønna - Turbading

Gå til innhold

Frosktjønna

Turskøyting
På skøyter på første vann som fryser? Dra til Frosktjønna!

Frosktjønna er kjent for å være det første vannet (ilag med den mindre Bodøsjøpytten) nærmest Bodø som fryser. Allerede fra november er det mulig å finne skøyteforhold her. 6. november er vel det tidligste jeg selv har vært der på skøyter. Over hele tjønna er det grunt vann. Du parkerer på den store parkeringsplassen på Arlia og går en tresti i ca 300 meters lengde rett opp til tjønna. Vær obs på at denne trestien fort blir glatt ved våte eller kalde forhold.

Dette er nok (spesielt tidlig i sesongen) det mest populære skøytevannet i Bodø. Romjula 2020 var den svære parkeringsplassen full av biler med folk på skøyter på Frosktjønna! Det er noen bålplasser rundt tjønna. Husk å vis hensyn til hyttebeboerne når du bruker tjønna og området rundt.

Lengde: Dette er en ganske liten tjønn, slik at du må gå mange runder om du vil gå langt. En runde rundt vannet er på ca 7-800 meter.

Isproblemer: Ingen kjente «isproblemer». Som liten tjønn, og med at den ofte fryser først, er det samtidig umulig å unngå at Frosktjønna også først får dårlig is. Skulle du falle igjennom er Frosktjønna dog en av de «beste» plassene å gjøre dette, siden det aller meste av vannet er veldig grunt.


Tjønna ligger like ved lysløypa, som treffende nok heter Frosktjønnsløypa. Frosktjønna er ikke ei tjønn som brukes mye av andre enn hytteboerne rundt der om sommeren. Den er for grunn og passer ikke til bading, og nærområdet er heller ikke noe spesielt sett i forhold til andre plasser i Bodøområdet. Vil du absolutt bade her, så er det faktisk mulig på nordsiden av vannet, rett forbi siste hytte på den siden. Her er vanndybden rundt èn meter på et lite område, rett utenfor en fin stein (se på bilde i galleriet).
Tilbake til innholdet