Lille Svartvatnet og Vatnlia - Turbading

Gå til innhold

Lille Svartvatnet og Vatnlia

Bodømarka

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Man kjører vegen opp mot Heggmoen og tar av mot Vatnlia. Derfra kan man følge anleggsvegen opp til steinbruddet, eventuelt sti fra Vatnlia oppover mot Lille Svartvatnet. Fra stien må man etterhvert ta av mot venstre for å komme til vannet. Anleggsvegen er fin å sykle på.

Området/fasiliteter: Følger man anleggsvegen oppover fra Vatnlia kommer man etterhvert til Lille Svartvatnet. Merk at den første pytten nedi steinbruddet som man kommer forbi bare er en pytt. Hele vest- og nordsiden av vatnet er berørt av inngrep fra steinbruddet. (gammel tekst, bør oppdateres).

På den nordøstlige siden hvor elva har utløp er det imidlertid mye finere, med tendenser til idyllisk. Her er det laget til en grillplass og en naturgapahuk laget av trær, busker og grener. 2023: naturgapahuken er borte. Men badingen var rett og slett idyllisk! Se på bildene i galleriet!


Elva fra Lille Svartvatnet slår seg sammen med elva fra Store Svartvatnet og renner ut i Storelva, som går nedover til Kristivatnet.

Vannet: Sannsynligvis får vannet her behagelig temperatur.

Helhet: Lille Svartvatnet er et greit turmål for grilling og bading hvis man besøker bålplassen/utløpet på nordøstsiden av vatnet. Fra den andre siden er ikke dette aktuelt, men det er likevel en interessant tur opp til steinbruddet. Siden det ikke står noe informasjon om det antar jeg at vannet ikke er forurenset av steinbruddet. Men totalt sett er det mange andre og bedre muligheter i området.

Tilbake til innholdet