Heimervatnet og Innervatnet ved E6 - Turbading

Gå til innhold

Heimervatnet og Innervatnet ved E6

Salten utenom Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Heimervatnet ligger like ved E6 i Saltdal noen kilometer sør for krysset med riksvegen mot Sverige. Det ligger så nært at man ser vannet fra vegen. Få parkeringsplasser, men sjeldent noe problem. Innervatnet ligger noen km sør for Heimervatnet. Bra med parkeringsplasser, dog trangt om man kjører skogsvegen litt innover og møter på en campingbil.

Området/fasiliteter: Heimervatnet er visst noen plasser også kalt Hømmervatnet. Det er laget en fin sti gjennom skogen mot en plass ved vannet som er fin å bade ved. Der står det også noen bord og benker. Slette gode steiner under vannet. Ikke så mye vann i vannet sommeren 2009, men absolutt nok til å bade.

Ved Innervatnet er det en veldig fin rasteplass som er tilrettelagt med flere bord og benker. Det er også laget til en fiskebrygge. Vannstanden er dessverre for lav til at man kan hoppe ut i vannet fra bryggen. Men den er fin til å kle av seg klærne på og gå uti vannet. Det er ikke mye vann i dette vannet, men det er nok til å ta seg et bad. Innervatnet ligger avskjermet fra vegen slik at man ikke kan se vannet fra E6. Det går sti rundt hele vannet.

Vannforhold: Muligheter for veldig god temperatur utpå sommeren i begge vannene. Dette området (fra Borkamo og oppover til sør for Innervatnet) er kjent som plassen i Norge med minst nedbør (like lite som i Sahara ifølge en informasjonstavle), og er også iblant Norges varmeste plass på temperaturlistene. 18,2 grader i vannet i Heimervatnet en middels sommerdag i 2009, 20 grader i juni 2011. Myrgunn i Innervatnet, som kan være litt ekkel.

Helhet: Fine plasser for rasteplassbesøkende bilister og andre vegfarende som plutselig får lyst på en dukkert. Vil man ha ordentlig bord er Innervatnet det beste.

Tilbake til innholdet