Femris (Gildeskål) - Turbading

Gå til innhold

Femris (Gildeskål)

Salten utenom Bodø

Femris er ei øy rett vest for Inndyr i Gildeskål kommune. Den høyeste knausen på øya er 62 meter over havet, så det er et lavtliggende øyrike.

Jeg var med på «ordførerens tur» hit i slutten av 2012, hvor det ble arrangert gratis båttransport til Femris. Vanligvis trafikkeres Femris av lokalruten i Gildeskål.

Fra kaia går det kjerreveg/sti igjennom det meste av øya. Det er en del gamle hus som er omgjort til hytter på Femris. Om det er noen fastboende her nå vet jeg ikke, men sannsynligvis ikke. Det er flott utsikt fra de ulike knausene rundt om på Femris.

Ved Høgholmen er det ei flott sandstrand. Her er det bygget en stor gapahuk/grillhytte (låst) med terrasse, vedskjul og gressklipper (!). Det er mye skjell ved stranda, og turkist flott vann som ellers oppe i nord. Det ser også ut til å være et par strender både lenger sør og nord på øya. Kletjønna er Femris eneste ordentlige ferskvann. Da jeg gikk forbi der så det absolutt ut til å være mulig å ta seg en svømmetur der hvis man er interessert.

På denne turen var samlingshuset på øya åpen, et koselig lokale hvor det var fint å varme seg denne regnværsdagen.

Tilbake til innholdet