Bladtjørna - Turbading

Gå til innhold

Bladtjørna

Heggmoen og Tverlandet

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Se turbeskrivelse til Kristivatnet. På enden av Kristivatnet tar man litt mot venstre (sti som tar av mot vest), siden stien mot Sørfjorden ikke går forbi den Bladtjørna som passer til bading. Hvis man går utenom stien her kan det fort bli ulendt.

Området/fasiliteter: Bladjørnan er to små vann som ligger på veien mot Sørfjorden. Den som passer til bading ligger på stien mellom Kristivatnet og Langvatnet, ikke stien til Sørfjorden. Den har et fint berg som man kan hoppe ut i vannet fra. Den største Bladtjørna, som ligger langs stien til Sørfjorden, passer ikke til bading pga mye siv. Ved det vannet er det en grandiøs 'kulefuru', spesielt merket på turkartet.

Vannforhold: Varmes fort opp på fine dager, og holder gjerne en grader mer enn Klubbvatnet og Kristivatnet. 18 grader den gangen jeg badet der, en dag det ikke var spesielt fint vær.

Helhet: En fin plass å stoppe for å bade om man er på tur og vil bade mange plasser. Har man bare et mål for turen vil jeg heller foretrekke Klubbvatnet, Kristivatnet eller Sørfjorden i området.

Tilbake til innholdet