Månefjellet - Turbading

Gå til innhold

Månefjellet

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Turkart
GPS-sporFinn Kart
På tur til Bodøs Månefjell!

Månefjellet ja – 110 moh. Navnløs på Kartverket sine kart. Men hos Stadnamn i Nordland, kartbasen til Nordland fylkeskommune / Arkiv i Nordland heter plassen Månefjellet.

Før disse åsene ble gjort ukjennbare og grana som ble plantet vokste opp – så sikkert dette «fjellet» ut som en måne?

Tenk hvor mye som har forsvunnet med all denne plantingen. For ikke å tenke på blomsterlivet som har forsvunnet. I lignende områder i Bodø er jo bl a nordgrensen til Blåveisen – garantert en del slike som har forsvunnet i denne plantingen. Joda, litt ordentlig granskog er fint og koselig det – men ikke så dominerende som det er blitt overalt her. Heldigvis har en del store furuer her overlevd plantingen og kan (om de får vokse opp og stå i minst hundre år til) bli til skikkelig stor «gammelskog»!

Månefjellet nås lett både fra Maskinisten-siden og Grønnåsen-siden. Finn fram selv – rett over Tjønndalen. Mulig det blir lagt ut gps-spor etterhvert.

Noen har satt opp en del fuglekasser i skogen her. Unnskyld til de som har gjort det for at jeg ikke også gjør denne plassen til en «hemmeligplass» - men jeg kan jo ikke gjøre alle nye plasser jeg finner til det (?) hm, ok la visst ikke ut turkartet enda :-)

«Fortoppen» til Månefjellet på ca 100 moh, med «Randis plass», tror jeg er flittig brukt av barnehager. Det er ei kløft imellom disse to toppene.
Tilbake til innholdet