Danmarksvatnet og Storgrovvatnet - Turbading

Gå til innhold

Danmarksvatnet og Storgrovvatnet

Nordsia
Her skal vi på tur til to flotte navnløse vann i området ovenfor Festvågmarka og nedenfor Mjelletindan!

Disse to vannene har ikke noe navn på kart. Men jeg synes dette er riktige navn på vannene. Elva som renner ut av Danmarksvatnet heter Danmarkselva, og området ved Storgrovvatnet heter Storgrova. Derfor disse navnene.

Dette er et flott område hvor det ferdes veldig få andre. Danmarksvatnet (316 moh) er rett og slett veldig flott! Idyllisk beliggende i en dal ved tregrensa. Det er to mulige hoppeplasser ved vannet. En av dem like ved den flotte rasteplassen med det karakteristiske steinbordet. Den andre på siden mot Festvåg.

Går man videre vestover fra Danmarksvatnet kommer man først til Lille Storgrovvatnet (403 moh). Dette er en mindre tjønn som likevel har en grei størrelse. Videre kommer man til Storgrovvatnet (410 moh). Her har omgivelsene forandret seg mye fra Danmarksvatnet. Dette er rett og slett et skikkelig flott fjellvann!
Se på bildene og bli inspirert for en tur til dette området.

Jeg anbefaler ikke noen stier eller ruter her. Selv testet jeg ut disse to vannene via en tur på Mjelletindan. Jeg gikk opp fra Futskardet (bratt opp) og ned til Storgrovvatnet i skardet imellom Mjelletind og Mulstrandtind. Fra Danmarksvatnet gikk jeg rett opp ganske bratt opp til Valviktind. GPS-spor viser denne turen, som er en bratt og hard tur med mange høydemeter.

                       

Lettere vil det være å gå opp til disse to vannene fra Festvåg-siden (mange stier, men også mye tett skog), eller ta av fra ruten opp mot Litltind og gå over Mjeldvassheia noe nordvestover.
Tilbake til innholdet