Kjerringøy - Turbading

Gå til innhold

Kjerringøy

Nordsia

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Følg Fv 834 fra Bodø nordover til ferge Festvåg - Misten. Når man har ankommet Misten er man på Kjerringøy. Til Kjerringøy "sentrum" er det derfra litt over en mil.

Området/fasiliteter: Kjerringøy er et av Bodø og Nordlands mest kjente steder. Særlig Kjerringøy sentrum med Kjerringøy handelssted er kjent. Hele det gamle handelsstedet er et museumsområde. I sentrum finnes det også matbutikk med gatekjøkken og kafè både på handelsstedet og Kjerringøy Gård (Markens Grøde). Markens Grøde selger flere egenproduserte økologiske produkter. Selv spiste jeg økologisk lunchbuffet her sommeren 2013, som smakte bra. De har flere sitteplasser på utsiden for fine dager. Ellers finnes det både galleri og hotell på Kjerringøy.

Hvis man  vil dra til Kjerringøy og ha god temperatur men besøke plassen mens få andre folk er der, anbefales det å dra dit en fin hverdag sent i august. Da kan det ofte være fint vær og veldig få folk.

Kjerringøy har flere aktuelle turplasser og mange flotte strender som er plassert like ved vegen. Disse ramser jeg opp på de neste sidene.

Forøvrig gjør det ikke noe om man må vente en stund i fergekø tilbake mot Bodø, med den fine stranden som er rett ved der bilene står og venter. Fergekaia er de siste årene blitt opprustet. Nå finnes det til og med solstoler for de ventende!

Litlvatnet og Ytre Låtervatnet er drikkevann på Kjerringøy etter hva jeg mener å huske.

Vannforhold: Sjøvann i nord blir sjelden varmt, og da også her. Dog skal det finnes flere plasser man kan være heldige med temperaturen om man 'treffer' med flo og fjære. Temperaturen er også litt høyere enn nærmere Bodø sentrum.

Helhet: Kjerringøy er en plass man nesten bør ha vært bare for å ha vært der. Ikke for badingen sin skyld, men for stedet, naturen, historien og omgivelsene sin skyld!

Tilbake til innholdet