Festvågmarka tursti - Turbading

Gå til innhold

Festvågmarka tursti

Nordsia
På rundtur langs en ildsjelbygd tursti!

Turstien i Festvågmarka er en trivelig rundtur på ca 4,8 km i en «koselig mark».

Du velger helt selv både hvor du vil starte og i hvilken retning du vil gå! Aktuelle startpunkt om du kommer med bil er ved Svartvatnet (kun plass til et par biler) eller ved det lokale «huset» ca 100 meter inn på veien Festvåggården (her er det plass til flere biler). Stien er bygd av lokale ildsjeler i 2019 og 2020.

Langs turstien er det en veldig lettkjennelig «bergstein». Ovenfor byggefeltet er det en fin gapahuk. Ved fossen er det bordbenk og turpostkasse. Nedenfor her er det også en deilig «massasjekulp» for de som vil teste ut vannet.

For å gjøre turen litt lengre anbefales det å følge kjerreveg opp til Nøkktjønna, hvor det er plassert ut en bordbenk og en trimbok (ihvertfall før i tiden, minnene går tilbake til en flott tur hit med baby i barnevogn våren 2014!). Nøkktjønna er akkurat dyp nok til at det er flott å svømme i den. I finværsperioder når den over 20 grader (og sommeren 2021 en veldig varm dag sågar 24 grader!).

Du kan også fortsette turen fra Nøkktjønna på sti over vannskillet til Mjellevatnet, Langvatnet og ned til Fv834 igjen. Dette innebærer dog ca 1,5 km langs bilvei tilbake til bilen (om du var så heldig at du fant plass ved Svartvatnet). Den siden av vannskillet er dog klassifisert som drikkevann slik at bading ikke er helt "innenfor" der.

                       

Se en egen side for den flotte Festvågmarka utenom turstien.Tilbake til innholdet