Storjord med Kjemåfossen - Turbading

Gå til innhold

Storjord med Kjemåfossen

Salten utenom Bodø
Her er et flott turtips for vegfarende på E6 igjennom Saltdal. De fleste som stopper her går seg en tur opp mot Junkerdalsura, noe som er en flott tur.

Men det finnes et like flott alternativ fra samme startsted! Spesielt i snøsmelteperioder om våren / sommeren og ved ekstra store nedbørsmengder er Kjemåfossen et flott skue.

På E6-siden av Nordland nasjonalparksenter følger du skiltene som peker mot høyre på en godt tilrettelagt turveg som etter hvert går mot venstre under E6. Videre er det veldig godt skiltet. Du går forbi naturklatrejungelen (her stopper du nok om du har med deg barn) og kommer etter hvert til ei hengebru over elva (åpen for biler). Her kan du velge om du vil følge skiltet trasè rett til Kjemåfossen, eller ta turen som en rundtur (totalt ca 2 km lengre). Velger du rundtur tar du til venstre før brua og følger stien som følger elva oppover. Etter Kjemågneset kommer du til en ganghengebru over elva. Dette kan være en brusende opplevelse når elva er stor!

Over brua følger du stien nedover elva mot høyre. Da hører du etter hvert Kjemåfossen og kan ikke ta feil av hvor den er hen. Den gir virkelig lyd fra seg når den er stor! Vil du komme helt nært fossen er det enklest å passere brua og gå ca 150 meter oppover. Her blir du våt av yren fra vannet.

Tilbake går du langs skogsveg til brua der du i starten av turen kanskje valgte å gå en rundtur. Du passerer Futhellaren, som det anbefales å ta en titt på.

En rundtur fra nasjonalparksenteret med svippturer oppom fossen og bortom den flotte Skogvoktergården er i underkant av 8 km lang. Kjører du i stedet inn her, over brua og går korteste veg fram og tilbake er turen til fossen bare ca 2,5 km.

                       

Ved nasjonalparksenteret er det overnattingsmulighet ved den lite brukte (og lite kjente) DNT-hytta Storjordstua.
Tilbake til innholdet