Langvatnet - Turbading

Gå til innhold

Langvatnet

Heggmoen og Tverlandet

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Se turbeskrivelse til Kristivatnet. På enden av Kristivatnet tar man litt mot venstre (sti som tar av mot vest), siden stien mot Sørfjorden ikke går forbi Langvatnet. Fra Sørfjorden går man lenger mot høyre for å komme til Langvatnet.

Området/fasiliteter: Langvatnet (på dette Langvatnet skal jeg ikke klage på navnet) oppdaget jeg ikke på min første sommertur til Sørfjorden, siden stien mot Sørfjorden ikke passerer rett ved vannet. På neste tur kom jeg gående forbi Langvatnet, og oppdaget at det var et fint badevann. Ved utløpet av vannet er det veldig smalt, et lite sund som ser veldig fint ut for bading. Videre bortover østsiden av vannet så jeg minst tre aktuelle hoppeplasser (2-5 meter). Vestsiden av vannet får sjekkes ut senere, der har vannet også en utstikker. Det er en hytte ved Langvatnet. Man kan vel trygt si at de som eier den hytten har en super hyttetomt like ved vannet! Med både bademuligheter om sommeren og gode skimuligheter om vinteren. Skiløypen om vinteren går forøvrig over Langvatnet like ved den aktuelle hytten.

Vannforhold: God sommertemperatur, slik som ellers i området.

Helhet: Et fint badevann, som nok ikke er et turmål i seg selv. Jeg vil nok heller foretrekke å bade i Klubbvatnet eller Kristivatnet, som har finere plasser.

Tilbake til innholdet