Naurstad med Naurstadpytten - Turbading

Gå til innhold

Naurstad med Naurstadpytten

Heggmoen og Tverlandet
Naurstad er et lite kjent turområde blant Bodøs befolkning. Ubrukt blant de fleste som ikke bor der eller har hytte der. Men er du ute etter en «ny mark» å gå tur i kan Naurstad anbefales.
Her er ingen høyere topper med ekstra god utsikt eller vann med særlig tiltrekningsappell for andre enn de med båtplass på Naurstad.

Her er det derimot flere stier i marka, kulturlandskap, en ås, en ukjent pytt og en mindre trafikkert asfaltert veg.
Naurstad ligger øst for Tverlandet. Oppe på Naurstadhøgda kan du ta av Rv80 og følge Fv583 ut til Naurstad. Vegen utover er fin å sykle! Etter hvert går den over til å bli grusveg.

Det er flere stier og skogsveger i marka, her anbefales det at du zoomer inn på digitale kart for å få en liten oversikt. Disse stiene / skogsvegene er også forbundet med det godt oppbygde stinettet i Tverlandsmarka noen km unna. Naurstadmarka er en ganske stor mark med mange ulike navn, her er noen: Vethågen, Kvitbergan, Merateslia, Bjørnlia, Brennlia, Rauhammaren, Stormyra, Skonshaugen, Høglia, Djupdalen, Raudlinakken, Holandselva, Sørbotnlia, Høgåsen, Trolldalen, Sørbotnlia, Sørengsheia, Skyttelihammaren, Jernarlia, Engmarkhaugen.

Med så mange plasser bør det jo være noen flotte aktuelle turmål man ikke vet om! De fleste av disse plassene har jeg aldri besøkt.

Like ved Varghaugen, ca 2 km på skogsveg fra Fv583, ligger det en pytt (heretter gitt navnet Naurstadpytten) som er fin å ta seg et bad i. Dette er Naurstads gamle vannforsyning, som ikke lenger brukes til det formålet. Se i galleriet for bilder.

Ersvikvatnet ligger i et område preget av mye myr, og er for grunt til å bade i (selv om det kan være muligheter ved den ene enden).

Vågsbotn er fjorden innenfor Naurstad. Ved fjære sjø er det mulig å gå utover vannkanten her. Skogen i nærområdet er ganske tykk, slik at det anbefales å holde seg på stier/veger. Vannet kan på fine sommerdager få en behagelig temperatur her, om man timer riktig. Holandsåsen er åsen ovenfor det store hyttefeltet på Naurstad. Her oppe er det utsikt over nærområdet.


Prosjektet Naurstad Havn hadde spennende planer om å lage til en oppdemmet badeplass med sandstrand med vannlekeområde i tilknytning til sjøhusanlegget de skulle bygge. Her skulle det også være minigolfanlegg og leke- og aktivitetsapparater. Prosjektet var først ute til salgs uten å bli realisert. I februar 2011 ble sågar alle 94 sjøhus solgt for anslagsvis totalt 225 millioner kroner! Kjøperne kom visstnok fra Tyskland, England, Østerrike og Sveits i tillegg til Norge. I de planene lå det også 140 båtplasser. Prosjektet ble av ulike grunner aldri realisert, og vil sannsynligvis aldri bli det i samme omfang som planlagt da. Området er likevel enda regulert til dette formålet!
Tilbake til innholdet