Kvarven på Kjerringøy - Turbading

Go to content

Kvarven på Kjerringøy

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Ca en km nord for Kjerringøy handelssted tar man av mot Øyjord / Nevelsfjorden. Etter å ha passert campingplassen parkerer man på en parkeringsplass i en høyresving. Her er det merket med skilt "turløype Kvarven".
 
Området/fasiliteter: Kvarven, som er 609 meter høy, er etter hva jeg forstår den mest populære toppen å besøke på Kjerringøy. Dette kommer av at toppen er enkel å gå opp på og ligger lett tilgjengelig. Det går sti hele vegen opp. Det er ca 3,7 km langt fra parkeringsplassen.

Underveis er det fint å ta en stopp ved Kvarvtjønna. Tjønna er ganske grunn, men det er mulig å ta noen svømmetak. Vannet holdt 17 grader da jeg testet det ut sommeren 2013. Etter at man har passert Kvarvtjønna begynner man å gå opp på selve fjellryggen. Vel oppe på Kvarven er det flott utsikt de fleste veger.

Det høyere Blåfjellet ligger like ved, men det er ikke mulig å gå opp på det fra denne siden. Men det er fint å gå så langt som man kommer og se.
 
Vannforhold: Ikke gode. Kvarvtjønna på tur opp mot Kvarven er eneste vann på turen.

Helhet: En koselig liten topptur på Kjerringøy. Kanskje ikke en topp man drar langtveisfra for å gå oppå dog, da bør man heller velge en av de høyere toppene.

Back to content