Fine stoppeplasser ved landevegen imellom Oslo og Bodø - Turbading

Gå til innhold

Fine stoppeplasser ved landevegen imellom Oslo og Bodø

Diverse
Turkart
GPS-sporFinn kart
Siden jeg selv kjører denne veien minst en gang i året, har jeg her samlet noen stoppetips for de som liker å ta seg et bad underveis.

På veg nordover ut fra Oslo går det fort. Ofte veldig fort, på en flott motorveg. Vipps, så er man i Hedmark. Ved Vingrom, sør for Lillehammer, er det et flott friluftsområde ved Mjøsa. Her kjører man av vegen i den planløse avkjøringen og er like ved området.

Kjører man Østerdalen, og gidder å ta en liten avstikker, er det et flott område ved Svarttjønna sør for Tynset, ved Rv30. Her er det badebrygge ute i vannet, gress-slette, sandvolleyballbane, bålplass med mer.

En gang i tiden stoppet jeg nord for Alvdal og hadde en utrolig flott svømmetur i Mjøsa der, på et ganske populært friluftsområde med sandstrand. Etterpå har jeg egentlig aldri funnet denne plassen igjen.

Ved Berkåk i Trøndelag er det et flott stoppeområde som man ser fra E6. Man kan ta av fra Berkåk «sentrum» og kjøre bort til dette området, som heter Buvatnet. Her er det hoppemuligheter, badebrygge ute i vannet, tursti, sitteplasser, toalett, bålplass, sandvolleyballbane og gapahuk.

I Steinkjer, nord i Trøndelag, er det i sentrum laget til en Bystrand, som er et flott og barnevennlig område. Denne stranda ser man fra vegen når man kjører forbi. Mer anbefalt for voksne, er det imidlertid å kjøre noen kilometer nord og stoppe ved Rungstadvatnet. Her er det gode bademuligheter og til og med en båt som er gratis til utlån (da jeg var der i 2015, ikke 100 % at dette tilbudet enda er tilgjengelig). Også denne plassen ser man fra vegen, om man ser ekstra godt etter, på andre siden av vannet fra E6.

Hammervatnet, sør i Levanger kommune, har et flott friluftsområde med sandstrand, benker og gress-slette. Her kjører man helt fram til dette barnevennlige området. Vil man ha det litt mer anonymt er det mulig å gå ut på odden mot nord og finne seg en plass (her er det ikke barnevennlig). Jeg hadde en flott stopp her med 20-graders vann en sommer.

Heimsjøen er en fin badestopp når man kjører E6 langs det lange Snåsavatnet. Etter en langvarig finværsperiode holdt dette vannet 23 grader en sommer jeg stoppet her!

Baågneset ved Fustvatnet nord for Mosjøen er et flott friluftsområde med sandstrand og badebrygge ute i vannet. Vannet kan på fine sommerdager få behagelig temperatur.

Ved Mo i Rana har man to flotte naboplasser man kan stoppe ved, begge i Revelelva. Revelen ligger like ved E6, og er et nes som er en flott plass. Her er det vanlig å hoppe fra både bilbrua og turstibrua. Klokkerhagen ligger litt lenger inn, og er barnefamilienes sikkerstikk.

«Badeområdet» ved Tortenkøta ute på Fv17 anbefales for de som kjører denne vegen. Her kan vannet bli veldig varmt på fine dager – solen varmer det ekstra godt opp når det ligger i kulper på bergene.

Heimervatnet er en fin liten stopp på tur ned fra Saltfjellet i Saltdal, som ligger kloss inntil E6.

Gunhildvatnet på Russånes i Saltdal er stoppeplassen for de som liker å hoppe. Her er det hoppebrett med høyde både 1,5 og 5 (?) meter, i tillegg til en fin strand på den andre siden. Vannet kan bli veldig behagelig om sommeren.

Vallvatnet er en annen plass hvor vannet kan bli veldig behagelig! Det ligger litt nord for Fauske, og har et flott tilordnet område med brygge og benker.

Skaft i Valnesfjord er en plass med hoppebrett ned i fjorden. Anbefales på fine sommerdager (dog ikke noe barnevennlig, dra i så fall noen km videre til Nordvika). En av ikke så mange plasser i nord hvor sjøvannet faktisk kan bli behagelig.

Finn kart hvor de ulike nevnte plassene er merket av.

Jeg legger sikkert inn noen flere nye plasser hvert år på denne siden…
Tilbake til innholdet