Støverrunden - Turbading

Gå til innhold

Støverrunden

Bodømarka
Støverrunden er en fin rundtur og forlengelse av turen ved Futelva elvepark. Om man kommer med bil er det fint å sette den på en av parkeringsplassene ved Futelva. Da kan man følge Futelva oppover til Breiva. Etter å ha passert bruen på selve bilveien fortsetter turen på en skogsveg med litt lavere standard. Deretter må man følge Soløyvannsvegen i ca 500 meter, før man går inn ved bueskytterbanen på Engan. Derfra følger man en skogsveg igjennom Støvermarka til Støver.

Jernbanelinja ved Støver passeres på en bru med trapp opp og ned. Derfra går man langs boliggatene på Støver og finner brua over Futelva, hvor det ikke er langt igjen til utgangspunktet. Denne rundturen er 6,4 km lang - og er en tur de som ikke har lest turkortet med dette turforslaget og ikke er lokale nok ikke tenker på. Med den store boligutbyggingen på Støver den senere tid har lokalbefolkningen blitt større og større.

Det er gode bademuligheter ved Futelva imellom Manndjupålen og Breiva.

Selv gjennomførte jeg denne turen på en original måte – på sparkesykkel! Sparkesykkelen var av typen med store lufthjul, og det fungerte fint å bruke den på denne runden.
Tilbake til innholdet