Sadelvatnet 264 moh - Turbading

Gå til innhold

Sadelvatnet 264 moh

Heggmoen og Tverlandet
På kart over områder finner man stadig blå prikker – altså vann uten navn. Dette kan være myrtjern, tjønner eller ordentlige vann. Sadelvatnet er uten tvil et ordentlig vann, selv om det ikke har noe offisielt navn. Navnet kom jeg på siden «ankomsten» til vannet på avstand ser ut som en sadel.

Dette vannet var et av de aller siste jeg aldri hadde sjekket ut i Heggmoen-området. Så da sjansen bød seg etter en familieovernattingstur til Langnesbu passet det veldig fint!

Vannet ligger inneklemt med fjell på alle kanter – dermed er solforholdene her veldig begrenset. Vannet ligger rett under Heggmotinds østside. Det er grønnaktig selv om det ikke har noe tilsig fra bre.

På vestsiden (ankomstsiden) er det en liten og naturlig «steingapahuk», hvor man kan søke tilflukt om det regner. Her er det også en bålplass.

Vannet er en 1 km og 200 høydemeter avstikker fra stien mot Sørfjorden og Langnesbu. Stigningen er rimelig brå men veldig grei å forsere.

Et besøk her anbefales kanskje særlig på en overskyet dag hvor solen ikke viser seg, om man er ute etter et helt nytt og anonymt turmål. Her er man nesten garantert å være alene!
Tilbake til innholdet