Klokkerhagen - Turbading

Gå til innhold

Klokkerhagen

Rana og Helgeland

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Man kjører mot Gruben, tar av mot Hammeren og kjører fram til parkeringsplassen ved gangbrua. Klokkerhagenløypa starter helt nede i byen så man kan gjerne satse på en lengre gå- eller sykkeltur derfra. Plassen nede ved Revelbrua er isåfall helt i starten av løypa.

Området/fasiliteter: Ved fotballbanen på Klokkerhagen ligger Ranas eneste sentrumsnære lett tilgjengelige og barnevennlige badeplass med behagelig vann. Her er det et fint område med benker, bord, griller, lekeplasser og sandstrand. Man bader i elven Revelåga, som ikke er så stri om sommeren. Det mangler flytebrygge her, som de fleste andre badeplasser i Nordland. Det er både benker, bord, lekeplass, sandvolleyballbane og gressbane for fotball her. Selv om selve fotballbanen ikke lenger brukes aktivt er det deilig å ha muligheten til å spille litt på ordentlig gress.

Både lenger opp og lenger ned langs Revelåga er det badeplasser, men lenger opp kan jeg ikke helt se at vannet er dypt nok til å bade. "Klokkerhagens venner" har de siste årene hugget trær og ryddet opp i området like ved Revelbrua. Les mer om denne plassen under "Revelen".

Turvegen i Klokkerhagen passer fint til å sykle på. Vegen går helt oppver mot Årestua og lenger. I løpet av de siste årene er det også bygget en fin turveg opp til Hammeren. Denne er noe bratt på deler av vegen, men anbefales foran Hammerbakken. En fin rundtur er å sykle eller gå oppover Klokkerhagen og ta seg en rundtur via Hammeren og ned.

Vannforhold: Utpå sommeren kan vannet i Klokkerhagen / Revelåga bli veldig behagelig. Det holdt 23 grader varme julidager i 2009 og 2014, men en så høy temperatur betinger en lengre finværsperiode. Vanligvis ligger temperaturen rundt 17 grader.

Helhet: Med sin sentrumsnære beliggenhet er Klokkerhagen Ranas mest besøkte turområde. Badevannet er i tillegg veldig mye varmere her enn f eks på Hauknes og andre plasser i sjø. Om vinteren er Klokkerhagen med sine oppkjørte skispor og lysløype veldig populær blant skiløpere.

Tilbake til innholdet