Auvika med hulen - Turbading

Gå til innhold

Auvika med hulen

Nordsia
Tur til en stor, sørvendt og litt mindre brukt strand med en hule i bakkant!

Vil du springe barfott rundt på sand eller gress, båle, telte, bade eller sole deg?

Velg Auvika!

Du parkerer i Futskardet på den nye parkeringsplassen på veien mot Mjelle. Det er en stor parkeringsplass, men området har de senere år blitt veldig populært - slik at den på fine dager gjerne kan være helt full! Da må du ikke parkere ute i veien, men heller velge et annet turmål.

I svingen litt tilbake nedover i veien finner du en fin sti som går mot Auvika. Gåturen tar rundt en halvtime i rolig tempo, ca 1,5 km i lengde. Etterhvert blir stien utydelig, men det er enkelt å følge svabergene bortover. Auvika ligger ved Melgrovneset sør for Ytterheia.

Navnet kan lett forveksles med Ausvika. Men Auvika er altså en egen plass ikke så langt unna Mulstrand og Mjelle. Auvika er ei stor sandstrand med fin sand og ei gresslette som er fin for de som har telt. Merk at det er lite drikkevann tilgjengelig i området. Skal du bade er den fineste sanden ute i vannet på østsiden av stranden. Fjellene nord for stranden gjør at det er dårlig med kveldssol her, vil du ha midnattssol drar du heller til Mjelle eller andre plasser i området.

Vanntemperaturen er nok generelt rundt 13-14 grader selv på fine sommerdager, men om du er heldig med timingen med hensyn til flo og fjære er det mulig med høyere temperaturer.

I skogen i bakkant av Auvika ligger det en spennende hule. Let og du vil finne (er det ikke det som det heter?). Se på bildene i fotogalleriet! (spilte dessverre ikke inn gps-rute da jeg var der, slik at det heller ikke er turkart som viser veien dit).

Se også turen Hovden rundt for en skikkelig fin rundtur i området. Inkludert den tosidige sandstranden ytterst der ute.
Tilbake til innholdet