Bremnes fort - Turbading

Gå til innhold

Bremnes fort

Nordsia
På tur til det befolkningsnære fortet!

Bremnes er en liten halvøy som ligger rett nord for Løpsmark i Bodø. Her er det et krigsfort fra krigens dager.

Parkeringsmulighetene er ved vanlig besøk i området rimelig gode. Men på ekstra fine dager kan parkeringen fort bli full – særlig av besøkende til Bremnessanden.

Det går sti rundt hele halvøya og oppover igjennom skogen til de ulike forsvarsstillingene.

Tyskerne bygde under krigen ca 300 kystfort langs norskekysten. Bremnes fort var i sin tid en av brikkene i den tyske Atlanterhavsrollen. Kanonene er i dag fjernet, men alle stillingene står enda igjen. Det ble bygget et stort fjellanlegg som ble brukt som ammunisjonslager. Dette fjellanlegget ble før leid ut som selskapslokale. Bremnes var et mobiliseringsfort i det norske kystforsvaret frem til 1994 da det ble nedlagt. Les mer hos Bodø Krigshistoriske Museum – som gjør en flott jobb med å vedlikeholde området!

                   

Jeg husker enda fra våren 2003. Da jeg på min første naturtur med egen bil var akkurat her på Bremnes. Og den FRIHETEN som jeg følte. I det øyeblikket ble min skjebne som «turgal» avgjort! Og flere turer fulgte, mange mange turer, som også etterhvert kom ut på nett…og som jo også resulterte i den personen som jeg er i dag.


Tilbake til innholdet