Mostifjellet - Turbading

Gå til innhold

Mostifjellet

Bodømarka
Vil du på tur til et mer ukjent «framfor-fjell»?

Velg Mostifjellet!

Mostifjellet er det mer ukjente «framfor-fjellet» til Svensdalsfjellet. Høyden er 573 moh.

Fjellryggen som utgjør Mostifjellet er godt synlig fra store deler av marka rundt Soløyvatnet. De fleste vet bare ikke at denne ryggen er Mostifjellet.

Ved Mosti er det akkurat mulig å parkere et par biler. Totalt er det ca 3,9 km herfra til 573-punktet. Du går først på sti inn i skogen forbi en falleferdig hytte (denne detter nok snart helt ned). Skiløypa og krafttrasèen passeres i en nordvestlig retning. Gå oppover granskogen hvor ruten dreier mer nordøstlig. Etterhvert tar fjellbjørka over og «Mostiryggen» kommer i syne. Ved god sikt er det enkelt å selv velge hvor du vil gå opp på ryggen og til 573-punktet.

God utsikt særlig til Soløyvatnet og marka rundt og Saltenfjorden fra Mostiryggen.

Det er i underkant av 1 km videre til Svensdalsfjellet fra 573-punktet. Skautuva er også innenfor rekkevidde for de som vil ha en lengre tur. Ruten Skaug mot byen passerer ikke Mostifjellet, siden det er for ulendt å komme seg ned mot vest herfra. Går du denne ruten må du gå ned ved Svensdalsfjellet.

De siste årene har dette området blitt populært blant terrengsyklister, med en «egen løype» ned fra Mostifjellet.

Det er flere stier i området nede ved Mosti slik at det kan være lurt å ha satt seg inn i hvor du skal gå i stikryss og sånn (last f eks ned gps-sporet fra denne siden).


Tilbake til innholdet