Nordlandsdalen - Turbading

Gå til innhold

Nordlandsdalen

Salten utenom Bodø
Vil du gå tur i en vill og frodig dal nesten uten andre turgåere?

Velg Nordlandsdalen!

Nordlandsdalen er en veldig frodig dal som strekker seg ned mot Nordland ved Beiarfjorden. Se i fotogalleriet og la bildene tale for seg selv!

En vanlig rute er å gå denne dalen imellom Beiarfjorden og Lurfjellhytta, kombinert med å ta lokalbåten i Beiarfjorden. Det har vært meningen at denne båten skulle legges ned, men de har visst fått til en løsning med båt om sommeren i hvert fall tror jeg. Bort fra der du kommer ned til fjorden til båtkaia er det minst 2 km å gå (vestover).

Det er ikke så mange steder i fylket Nordland som faktisk heter Nordland – men dette er da et av dem. Det er forøvrig også den nordligste plassen hvor treet Alm vokser naturlig.

Elva som renner i bunnen av dalen heter selvsagt Nordlandselva. Den skal ha flere kulper som er flotte å bade i. Ved Lille Sandvatnet er det en flott sandstrand og flotte svaberg som bør testes ut! Store Sandvatnet, lenger opp mot Lurfjellhytta, har store, flotte og «uendelige» strender! Lille Sandvatnet holdt 20 grader en fin sommerdag i 2018. Også sjøvannet i Beiarfjorden holdt en fin temperatur denne dagen, med 18 grader!


Tilbake til innholdet