Malmvegen med Tindvatnet og Ørntuvvatnet - Turbading

Gå til innhold

Malmvegen med Tindvatnet og Ørntuvvatnet

Bodømarka

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Malmvegen starter ved Kvalvåg. Opp til Tindvatnet er det en bred og ganske fin kjerreveg som kan sykles på. Særlig om vinteren kan man også starte ved bueskytterbanen ved Soløyvannsvegen, hvorfra man kommer innpå Malmvegen etterhvert.

Området/fasiliteter: En tur oppover Malmvegen er en tur med innblandet historie. Elever fra Støver skole har laget flere informasjonsplakater på turen oppover. De nedlagte gruvene på Hopsfjellet ligger der oppe. Øvergruva ligger et stykke ovenfor Ørnvassbu mens Nergruva ligger et stykke forbi Tindvatnet. Det er fin utsikt fra begge gruveplassene.

Ørntuvvatnet ligger like ovenfor Tindvatnet. Ørnvassbu ligger forøvrig like i nærheten av Ørntuvvatnet, og er ei hytte som delvis holder åpent om vinteren. Ørnvassbu kan også leies for de som vil det, sjekk informasjonsplakater som henger langs Malmveien. Solforholdene om kvelden er best ved Ørntuvvatnet, men her anbefales det ikke å bade siden dette er eneste plass de kan hente vann til Ørnvassbu. Tindvatnet gir bra badeglede, og anbefales. Tindvatnet er mer brådypt slik at man har mulighet til å finne seg en hoppeplass om man vil.


Den lille toppen Ørntuva ligger like ovenfor Ørntuvvatnet. Her oppe er det laget til en benk for de som vil sette seg ned.

Vannforhold: Kan bli behagelige vanntemperaturer. Tindvatnet var 18,4 grader en kveld i juli et år jeg var der. Tindvatnet er nok det vannet av disse som passer best til fisking.

Helhet: En gruve- og badetur for de historisk interesserte. Det er godt mulig å sykle oppover Malmvegen helt til Tindvatnet.

Tilbake til innholdet