Mjellevannmarka - Turbading

Gå til innhold

Mjellevannmarka

Turskøyting
På skøyter på en kortere og mere vindskjermet vann-til-vann-tur enn den mer kjente naboturen!

Mjellevannmarka (navn funnet på av meg) er en flott vann-til-vann-tur med skøyting på potensielt 6 ulike små og trivelige vann. Det er naturlig å starte på Skarrvatnet, gå opp til det lille vannet uten navn på 92 moh, videre til Langvatnet, opp til Mjellevatnet (merk den flotte Mjellevassura som «henger» over vannet) og videre over vannskillet til Nonsvatnet og tilslutt Nøkktjønna (navnløs på kart, men husker at det sto Nøkktjønna da det var turpostkasse ved vannet). Ved Nøkktjønna er det flott å ta seg en rast.

På en vindfull dag hvor den mere kjente vann-til-vann-turen (som ligger «rett over veien»!) fra Nordlivatnet til Steigtindvatnet er mere vindpåvirket (særlig Steigtindvatnet er eksponert for vind) - kan da en tur i Mjellevannmarka være et flott alternativ. Isen legger seg også tidligere på disse vannene.

Lengde: En tur på alle 6 vannene inkludert litt «rundskøyting» er ca 7 km.

Kjente isproblemer: Ingen spesifikt kjente isproblemer på disse vannene. Jeg husker imidlertid en gang jeg var på Mjellevatnet tidlig etter isleggingen at det var en åpen råk der i «østsvingen» av vannet. Dette har jeg ikke sett igjen på senere turer.


Tilbake til innholdet