Lille og Store Sandvika - Turbading

Gå til innhold

Lille og Store Sandvika

Heggmoen og Tverlandet
På sjøtur i Tverlandsområdet!

Lille og Store Sandvika ligger ved gamle Fv17. På Tverlandet kjører du gamle Fv17 (Tverlandsveien) ca 5-6 km til litt forbi Godøynes. Da er det mulig å parkere like ved en avkjørsel, hvor det går grusveg ca 700 meter til sjøen. Ved tørre forhold er denne en tur som er flott også for de med barnevogn.

Lille og Store Sandvika er to ukjente strender for størsteparten av Bodøs befolkning. Lille Sandvika heter den første stranden du kommer til. Her er det både en benk og en bålplass. Stranden er imidlertid ganske full av stein, så badeforholdene er ikke så altfor gode her. Herfra kan du følge strandkanten ca 400 meter og passere over Kvitnesodden, så kommer du til Store Sandvika. Denne stranden ligger mer anonymt til, har flott sand og fine badeforhold. Dog er det muligens ved fjære sjø det er best (ellers er det mye stein). På bildet fra 2021 kontra 2012 ser det ut til at det er mye mer stein på stranden?

Ellers mener jeg å huske at det planlegges en større hytteutbygging i området om noen år (hvis denne ikke er droppet nå). Denne utbyggingen får ingen innvirkning på Store Sandvika, er usikker på hvordan det blir med Lille Sandvika.

Sjøvannet i dette området er kaldt selv på fine dager midt på sommeren. Til gjengjeld er vannet klart og fint, og føles godt for de som våger seg uti. Det er også fin utsikt herfra.


I området ser det på flybilder ellers ut til å være flere flotte plasser…som enda ikke er sjekket ut.
Tilbake til innholdet