Asylsætra - Turbading

Gå til innhold

Asylsætra

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Turteksten som jeg skrev til Ti på topp i sin tid:

På tur til skjeltersjåen Budeia!

Høyde: 150 moh, med ca 110 meters stigning. Startpunkt ligger på 45 moh.

Lengde tur/retur: 3,4 km.

Turbeskrivelse: Start fra den store og velkjente parkeringsplassen i Maskinisten. Følg skiløypa oppover i marka ca 1,6 km. Etter ei vik hvor vannet er nært skiløypa tar du sti til venstre oppover i skogen. Herfra er det bare 100 meter opp til Asylsætra. Stien ble gruset høsten 2020. Kodearket blir plassert inne i skjeltersjåen.

Den gamle Asylvegen, som går like innenfor skiløypa deler av veien, anbefales fulgt en av veiene. Går du oppover, tar den av fra NATO-veien opp mot Keiservarden like nedenfor bom nr 2, ca 700 meter fra Maskinisten. Det er en trivelig kjerrevei med god "markafølelse".

Den gamle Asylvegen, som går like innenfor skiløypa deler av veien, anbefales fulgt en av veiene. Går du oppover, tar den av fra NATO-veien opp mot Keiservarden like nedenfor bom nr 2, ca 700 meter fra Maskinisten. Det er en trivelig kjerrevei med god "markafølelse"!

Merking: Ingen merking til Asylsætra, men et par skilt underveis.

Utsikt: Lite utsikt inne i skogen – men Asylsætra er en flott plass med sin egen gode atmosfære!

                                   

Annet: Murene på Asylsætra er det som før i tiden var Rønvik Asyl sitt sommerfjøs. Skjeltersjåen, som har fått navnet Budeia, er det Bodømarkas Venner som har laget. Inne i den er det hengt opp plakater med gamle bilder fra området. Det er laget til en bålplass like ved sjåen.
Tilbake til innholdet