Nordvika - Turbading

Go to content

Nordvika

Turplasser i Nordland

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Nordvika ligger like før man kommer til Valnesfjord om man kjører Rv80 fra Bodø mot Fauske. Det er bra med parkeringsplasser ved Nordvika, selv om det ved finværsdager selvfølgelig kan bli fullt. Nedkjørselen til p-plassen er ikke skiltet, slik at den kommer brått på.

Området/fasiliteter: Jernbaneverket har endelig laget undergang under jernbanen, slik at folk slipper å gå over jernbanelinjen for å komme til badeplassen. Nordvika er et fint men også litt merkelig område med de steinene som ligger på stien ved jernbanen. Folk bruker å sette seg ute på svabergene, hvor det heter Kvannesodden. Det er greit med kveldssol i Nordvika, men ingen midnattsol. Det er veldig langgrunt her, ved fjære går man bare videre og videre utover uten at man kommer utenfor marbakken. Ved fjære er det perfekt for barn å gå rundt i det varme vannet inne i vika. Ved flo er det lettere å svømme, men likevel grunt nok for barn innerst ved land.

Vannforhold: Nordvika er kjent for sitt varme sjøvann, som holder mye varmere temperatur enn andre plasser i sjøen i Salten. Vannet har holdt gode temperaturer på over 20 grader alle finværsdagene jeg har vært der. 21.4 grader sommeren 2009, ellers husker jeg en gang det må ha vært 23 grader.

Helhet: En fin badeplass med Saltens varmeste sjøvann. Alltid folk her på fine dager. Vil man ha varmt sjøvann (som ellers er mangelvare oppe i nord) er dette plassen å dra til.

Back to content