Nordvika - Turbading

Gå til innhold

Nordvika

Salten utenom Bodø
En barnevennlig og tilrettelagt badeplass imellom Bodø og Fauske!

En plass med muligheter for varmt sjøvann i nord? Ja – det er faktisk mulig. Dra til Nordvika. Perfekt for barnefamilier! Men er du voksen og liker plasser hvor det ikke er så mange andre anbefales det heller at du velger en annen plass.

Nordvika ligger før du kommer til Valnesfjord om du kjører Rv80 fra Bodø mot Fauske, i Fauske kommune. Det er bra med parkeringsplasser ved Nordvika, selv om det ved finværsdager kan være mange her.

Jernbaneverket har laget undergang under jernbanen, slik at folk slipper å gå over jernbanelinjen for å komme til badeplassen.

Det er laget gangsti av betong bort til svabergene. Om sommeren er det toalett / omkledningsrom tilgjengelig. Det er også et «utesjakkbrett» som kan være morsomt for barn å bruke (det var her før i tiden, kanskje ikke nå lenger).


Folk bruker å sette seg ute på svabergene, hvor det heter Kvannesodden. Det er greit med kveldssol i Nordvika, men ingen midnattssol. Det er veldig langgrunt i Nordvika, plagsomt langgrunt ved fjære sjø om du vil svømme. Ved fjære er det perfekt for barn å gå rundt i det varme vannet inne i vika. Ved flo er det lettere å svømme, men likevel grunt nok for barn innerst ved land.

Nordvika er kjent for sitt varme sjøvann, som holder varmere temperatur enn andre plasser i sjøen i Salten. Vannet har holdt gode temperaturer på over 20 grader alle finværsdagene om sommeren jeg har vært der. 21.4 grader sommeren 2009, ellers husker jeg en gang det må ha vært minst 23 grader. Sommeren 2021 målte jeg 24,2 grader inne ved land! (holdt kanskje 19 grader noen hundre meter lenger ut i vannet). Husk at det kan lønne seg å «time riktig» i forhold til flo og fjære.
Tilbake til innholdet