Heialøypa (hovedløypa) - Turbading

Gå til innhold

Heialøypa (hovedløypa)

Skiturer
Hovedløypa fra den store parkeringsplassen ved Sandjordelva - opp til Furumoen og videre til Erlingbu - er nok den mest brukte skiløypa av ikke-aktive i Bodø. Til og med mer brukt enn lysløypa fra befolkningsnære Maskinisten og ut i marka. Løypene med kunstsnø på Bestemorenga er nok mer brukt om man teller med de aktive skiløperne som går der.

Heialøypa er nok ikke det 100 % riktige navnet, siden dette er navnet på den gamle hovedløypa (hestevegen) som ikke er langt unna. Navnet Heia har likevel blitt værende som navn på løypa.

Sandjordelvløypa hadde kanskje vært det mest riktige navnet, men siden det allerede finnes en annen løype kalt Sandjordløypa hadde nok det bare skapt forvirring. Derfor er det like greit å fortsette med navnet Heialøypa.

Heialøypa kjøres opp av løypemaskin opp til Furumoen, 2, 5 km, halvveis til Erlingbu. Første halvdel av turen mot Furumoen går løypa veldig nært Sandjordelva. Etter at elva er krysset på en stor og bred bru går det oppover i jevn stigning.

Oppe på Furumoen har man flere ulike løypealternativer med Trolldalsveien og løypa opp mot Bostoliskardet som de mest vanlige andre valgene. Rett fram fortsetter man mot Erlingbu igjennom et flott furulandskap!

Noen plasser burde løypa hatt en utbedring, siden den enkelte perioder kan ha to-tre plasser med utfordringer å passere for særlig små barn og de med pulk. Å gå tur til Erlingbu er selve klassiker nr 1 i Bodømarka, og dette er da «hovedåren» opp dit.

Løypen opp til Furumoen passer også fint som sommertur, gjerne med sykkel. Her er det en flott fossekulp med bålplass ved Sandjordelva som man kan stoppe ved. Så fortsetter skogsvegene flere andre plasser, mens det opp mot Erlingbu er veldig mye myr å passere.
Tilbake til innholdet