Misvær sentrum - Turbading

Gå til innhold

Misvær sentrum

Resten av Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Misvær ligger ca en times kjøring utenfor Bodø. Stranden i Misvær ligger like nedenfor kirken. Man tar av på en liten vei ganske brått fra Fylkesveien. Skal man bort til Lakselva kjører man til campingplassen og går derfra.

Området/fasiliteter: Misvær er et tettsted i Bodø kommune. Fram til 2005 var Misvær kommunesenteret i Skjerstad kommune, som da ble innlemmet i Bodø. Utenfor Misvær er det store turområder. Misvær er en fin plass å ta en liten stopp om man bare kjører forbi.

Stranden nedenfor kirken er visstnok plassen som folk i Misvær benytter mest til bading. Her er det satt ut noen benker og grillplasser. Stranden er veldig steinete, men bortsett fra det er det en fin plass. En del av Lakselva ikke langt fra Industribygget på Smånesan og like ved kommunehuset brukes også til bading ifølge en jeg fikk informasjon fra. Her er det en bru som går over elva fra boligfeltet til campingplassen og skolen. Elva så her dyp ut og fin til å svømme i. På campingplassen har de etablert en kulp som nok en gang i tiden også har blitt brukt til bading. Denne var sommeren 2012 fylt av buskvekster og så ikke særlig forlokkende ut.

Vannforhold: Ganske kaldt sjøvann, men litt varmere enn i storhavet. Det holdt 16 grader inne ved land en julidag i 2009. Heller ikke i Lakselva bør man forvente noe særlig høye temperaturer. Kulpen hadde hatt muligheter for dette, men er ikke aktuell.

Helhet: Stranden i Misvær er en ok plass hvor man kan sitte på benker og grille. Dog steinete strand. Så det er mest en plass for lokalbefolkningen. Lignende med kulpen på campingplassen og Lakselva. Skal man kjøre utover hit bør man heller kjøre videre til Kykkelvatnet, som er en mye finere plass.

Tilbake til innholdet