Dyrlivatnet, Innervatnet og andre vann oppunder Finnkonnakken - Turbading

Gå til innhold

Dyrlivatnet, Innervatnet og andre vann oppunder Finnkonnakken

Nordsia
Se vegbeskrivelse for Finnkonnakken for hvordan man kommer seg til området.

Nedenfor Finnkonnakken er det flere fine vann! Dyrlivatnet er her det største og mest kjente vannet. Det er flere fine stoppeplasser rundt dette vannet, som ligger på 233 meter over havet.

Det fineste vannet er imidlertid Innervatnet. Her er det flotte plasser for telting, bålplass og i tillegg fin utsikt nedover mot vest og Festvåg. Eneste minus for noen er at turgåere som kommer ned fra Finnkonnakken har innsyn til området ved vannet. Innervatnet holdt 17,6 grader en julidag jeg var der et år.

Ca 80 høydemeter ovenfor Innervatnet ligger det ei flott lita tjønn. Finnkontjønna burde jo passe som navn på denne. Det er flotte badeforhold i denne tjønna. Temperaturen var veldig lagdelt da jeg badet der en sommer, med 17 i toppen og kanske 12 lenger ned.

Går man videre fra Innervatnet og følger stien mot Finnkonnakken kommer man fort til en fin liten navnløs tjønn (Stordalstjønna?) som er flott å bade i. Tjønna bruker alltid å være endel varmere enn vannene i nærheten. Samme julidagen som jeg var ved de andre tjønnene holdt tjønna 18,4 grader.

Et par hundre meter igjennom skogen fra Dyrlivatnet er nok en liten og navnløs tjønn. Denne holdt 19 grader da jeg stoppet der sommeren 2013.

Det er flotte kveldssolforhold i dette området! Så tur hit anbefales både på dagtid og om kvelden.

Om det er mulig og/eller lov å fiske i vannene vet jeg ikke.
Tilbake til innholdet