Junkerfjellet rundt - Turbading

Gå til innhold

Junkerfjellet rundt

Skiturer
Den mest bynære skituren på ski!

Junkerfjellet rundt er en fin rundtur i bynære omgivelser. Den vanligste startplassen er ved Maskinisten – men du kan selvsagt starte fra alle plasser rundt løypa, f eks om du bor på Grønnåsen.

Vinteren 2024, en flott snøvinter fram til slutten av februar, ble runden kjørt opp nesten like ofte som Soløyvatnet rundt! Det kan være lurt å følge med og gå fortest mulig etter løypemaskinen, siden det er så mange turgåere til fots ved Maskinisten.

Vær obs på at Hjorthammarløypa kan være sårbar ved lite snø. Vinteren 2024 var bakken ned til Stordalen både brøytet og sandet! Sannsynligvis grunnet at de som jobber med kraftlinjene trengte å kjøre til jobb (?). Forhåpentligvis er ikke dette et årlig fenomen. Da bør i så fall løypa legges til siden av den bilveien. Dette var rett og slett farlig for de som gikk runden med klokka og kom i full fart ned bakken uten varsling om at de kommer til et brøytet område.

På grunn av dette, og for å unnagjøre de «kjedelige» delene av løypa først, anbefales det å gå runden mot klokka. Da får du også en bedre «bakkerunde» ved at du går oppover de bratteste bakkene.

Junkerfjellet rundt kan også inngå i «lang-runden» av Soløyvatnet rundt. Dvs at du går ca samme runde, men tar av på Soløyvatnet rundt-løypa underveis. Denne runden er ca 24 km lang og 650 høydemeter – noe avhengig av den nøyaktige ruta du velger. Se mere under turen «Soløyvatnet rundt».
Tilbake til innholdet