Seinessjøen med fallosen - Turbading

Gå til innhold

Seinessjøen med fallosen

Resten av Bodø
På strandtur med en varm våg i hvit sand med byutsikt – og med en fallos ikke langt unna!

Noen sommerdager vil en bare ut og oppdage nye strender. Og alle strendene på Straumøya var for min del enda ikke oppdaget! Derfor ble det tur dit – til Seinessjøen / Seinesvika. Pluss at jeg hadde lest i avisa om en fallos jeg gjerne ville finne.

Det er ikke mange mulige parkeringsplasser i dette området uten at du spør om lov. Men ved Seines bedehus er det ganske god plass – og dette ser ut til å være utfartsparkeringen for området. Her står det et stort infoskilt om Kystfortene på Seines – som også er en aktuell tur i området.

Så kjørte vi (da vi etter en lang dag ville på stranda for andre gang!) den private veien 300 meter ut til naustene – hvor dette flotte strandområdet er. Om du Vippser den lokale velforeningen litt for bruken av plassen tror jeg å kjøre helt inn er «innenfor». Vippseinfo står i den nærliggende gapahuken ved sjøen.

Her er det en flott hvit sandstrand, som har sin egen lille «våg» som er deilig å bade i. Timer du rett i forhold til floa – som vi gjorde med 18 grader i vannet i slutten av august – er det muligheter for behagelig vanntemperatur også! Merk at dette kun gjelder i vågen – ellers er sjøvannet ved Straumøya ofte ekstra kaldt uansett hvor varmt det er i lufta og sola.

Herfra har du også flott utsikt mot Bodø og «Bodøfjella» - og kveldssola er utrolig bra (det er vel muligens midnattssol tidligere på sommeren).

Vi hadde en skikkelig gårundtur i området – som vises på gps-sporet og turkartet. Flott rundtur. På leit etter denne fallosen – som vi først ikke fant. Men etter å ha pratet med noen hyggelige lokale som akkurat kom hjem da vi gikk forbi fikk vi tips om hvor den var hen.

Den nevnte fallosen ligger i første sving herfra videre ut på Straumøya. Så nært at du kan gå dit fra det tidligere nevnte området. Om du kjører - kjør veldig sakte og se ut mot vest/høyre, så ser du fallosen noen titalls meter dit. Den ligger på ei privat tomt – i en gammel skyttergrav etter tyskerne - fint satt opp og med både bordbenk og bålplass! Fallosen er 170 cm høy – og visstnok større enn den mer kjente fallosen på Dønna. Den ble funnet under utgraving av et byggefelt på Mørkved på 80-tallet.

Siden den har vært i avisa (se fotogalleriet) – og eier av tomta med fallosen der er glad for besøk – anser jeg det som at alle som vil bare kan stoppe og se på fallosen. Om dette skulle endre seg – send gjerne en epost med info om det. Men det hadde jo vært synd da!
Tilbake til innholdet